Четирима души са арестувани днес във Ветово, при спецакция. Те

...
Четирима души са арестувани днес във Ветово, при спецакция. Те
Коментари Харесай

Четирима души от Ветово арестувани за интернет измами

Четирима души са задържани през днешния ден във Ветово, при спецакция. Те са обвинени в осъществяване на интернет измами, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе. Арестуваните са на възраст сред 17 и 37 години.
Схемата е обвързвана с предложение на разнообразни артикули посредством интернет уеб сайтове и приложения с изискване за авансово възнаграждение на дължима сума за превоз на доставката. След като клиентите преведат парите, връзката с доставчика на услугата прекъсвала.
По случая е формирано досъдебно произвеждане и следствието продължава под наблюдението на Прокуратурата.
Спецакцията е част от профилираната полицейска интервенция на територията на България за предварителна защита и противопоставяне на закононарушения против политическите права на жителите и нарушавания на изборното законодателство, както и за противопоставяне на стандартната престъпност и определяне на търсени лица и такива, които са направили закононарушения.
При интервенцията във Ветово са тествани парцели. Иззети са мобилни устройства, компютърни конфигурации, разнообразни суми пари в лв., описи с имена, документи от куриерски компании и други движимости.
Действията на полицията не престават, както във Ветово, по този начин и на територията на цялата Русенска област, осведомят от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР