Четирима души получиха шанс да продължат живота си, след като

...
Четирима души получиха шанс да продължат живота си, след като
Коментари Харесай

Четирима получиха шанс за живот след като близки на жена в мозъчна смърт дариха органите ѝ

Четирима души получиха късмет да продължат живота си, откакто околните на изпаднала в мозъчна гибел 48-годишна жена взеха решение да дарят нейните органи и да дадат опция за живот на други хора.

На 29 септември медицински екип от „ Св. Марина ” – Варна открива донорската обстановка – пациентка с мозъчен кръвоизлив е в мозъчна гибел.

Нейните близки са взели хуманното решение да дарят органите ѝ за трансплантация.

На 30 септември по искане на ИА „ Медицински контрол ” и със съдействието на Министерството на здравеопазването е проведен полет със аероплан „ Спартан ”.

Екипаж от състава на Военновъздушните сили на Българската войска е обезпечил въздушен превоз на два медицински екипа за експлантация на органите.

Същият ден на 39-годишен пациент е трансплантиран черен дроб във Военномедицинска академия, а в МБАЛ „ Лозенец ” са присадени бъбреци на 39-годишна жена и 67-годишен мъж.

По линия на съглашение за съдействие сред ИА „ Медицински контрол ” и Националната организация за трансплантация на Румъния, сърцето е предоставено на румънската страна, заради липса на подобаващи реципиенти у нас.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР