Четирима членове на крайнодясната група Горди момчета бяха признати за

...
Четирима членове на крайнодясната група Горди момчета бяха признати за
Коментари Харесай

Четирима "Горди момчета" бяха признати за виновни за щурма на Капитолия

Четирима членове на крайнодясната група " Горди момчета " бяха приети за отговорни в размирен скрит план за офанзивата против Капитолия в Съединени американски щати на 6 януари 2021 година

Предявеното им обвиняване, от времето на Гражданската война, което се дефинира като скрит план за събаряне на държавното управление, рядко се употребява и носи присъда до 20 години затвор, оповестява Би Би Си.

Джоузеф Бигс, Итън Нордиан, Закари Рел и някогашният водач на групата Енрике Тарио са наказани, само че правосъдните заседатели остават разграничени дали петият обвиняем - Доминик Пецола, е отговорен.

 Разследващи щурма на Капитолия предложиха да се издигнат обвинявания в бунт на Тръмп Разследващи щурма на Капитолия предложиха да се издигнат обвинявания в бунт на Тръмп

Съдебните заседатели във Вашингтон стигнаха единствено до частична присъда в четвъртък и бяха инструктирани от съдията да продължат да разискват голям брой висящи обвинявания. След като те свършат работата си съдията ще дефинира наказванията на четиримата " Горди момчета ".

Стотици хора са изправени пред обвинявания за метежа, при който поддръжници на Доналд Тръмп нахлуха в Капитолия в опит да спрат удостоверяването на изборната победа на Джо Байдън - част от процедурата за встъпването му в служба като президент на Съединени американски щати.

Петима души починаха по време на протеста, а стотици бяха ранени, в това число 138 служители на реда. Материалните шети от погрома се пресмятат на 2.7 милиарда $.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР