Четирима анестезиолози са в болницата в Гоце Делчев Иван Скендеров

...
Четирима анестезиолози са в болницата в Гоце Делчев Иван Скендеров
Коментари Харесай

Има и добри хора, има и прекрасни лекари

Четирима анестезиолози са в болничното заведение в Гоце Делчев " Иван Скендеров " още от тази седмица - от 1 октомври. Това заяви през вчерашния ден, 28 септември, здравното министерство.
Лекарите се отзовават безусловно на вик за помощ, откакто умря един от доайените на болничното заведение - доктор Милан Първанов, шеф на отделението по анестезиология и интензивно лекуване на болничното заведение., откакто се разболя от COVID-19.
Преди някой да вземе да заприказва, че несъмнено става въпрос за пари, ще поясня, че и четиримата лекари са в София. Едва ли в Гоце Делчев ще им заплащат повече, и то в общинска болница. Вероятно всеки един от тях си има претекстове да кандидатства за работа, само че за мен най-малко едно е несъмнено - имат предпочитание!
Няма по какъв начин това да не заслужава хвалба. В свят, в който мерим съвсем всичко с пари, такива случаи би трябвало да бъдат за образец.
Бих могъл да изпиша доста за благородството на лекарската специалност, само че не мисля, че е нужно жест като този да бъде възхваляван прекомерно. Затова и просто ще благодаря - аз, човек, който няма нищо общо с Гоце Делчев. И ще се надявам хората там най-малко малко да оценят протичащото се - не пречи да се пазим малко повече, в сравнение с сме привикнали, с цел да може хилядите хора като доктор Първанов да останат по-дълго на тази земя. Защото като пазим себе си, пазим и другите - по този начин се реализира естетика.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР