Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел твърди, че той и отборът

...
Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел твърди, че той и отборът
Коментари Харесай

Фетел и Ферари знаят как да победят Мерцедес през 2018

Четирикратният международен първенец Себастиан Фетел твърди, че той и тимът на Ферари знаят по какъв начин най-накрая да спрат победния ход на Мерцедес. Според германеца всички в Скудерия са си извадили изводите от позволените неточности и получените механически повреди и през 2018 година чакат да се върне международната купа назад в Маранело. През предходната година Себ съумя да покаже превъзходство против главния си кандидат Люис Хамилтън, само че единствено доникъде на сезона, когато водеше в класирането с 14 точки. След лятната пауза обаче от Ферари направиха непростими неточности и от Мерцедес ги наказаха за всяка от тях.

"Крачката напред, която направихме във Ферари през 2017, беше феноменална. Признавам си, че не чаках такова усъвършенстване в скоростта на болида. До средата на сезона изцяло справедливо доминирахме шампионата и фантазията за международната купа всеки ден ставаше все по-реална ", разяснява Фетел.

"При подновяването на надпреварите след лятната отмора всичко се обърка. Допуснахме доста неточности, а и започнаха техническите повреди. Сякаш се озовах в призрачен сън, който продължи не едно съревнование, а седмици наред. Научихме си урока от предходната година и в този момент във Ферари знаем по какъв начин да победим Мерцедес. От нас се чака нищо, по-малко от купата и всеки в тима се усеща задължен да даде повече от 100% от опциите си, с цел да го реализираме ", приключи германецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР