Четири тела на убити цивилни са открити със следи от

...
Четири тела на убити цивилни са открити със следи от
Коментари Харесай

Откриха трупове на изтезавани цивилни в украинско село

Четири тела на убити цивилни са открити със " следи от изтезания " в село Зализничное, в Харковска област, неотдавна отвоювано от Киев от съветските сили, заяви през днешния ден украинската прокуратура.

Три от тях са заровени на територията на фамилни парцели, четвърти е заровен на територията на асфалтовия цех пред жп гарата “, заяви прокуратурата във Facebook.

„ Според предварителната версия на следствието жертвите са били убити от съветските военни по време на окупацията на селото “, добавя украинската прокуратура.

Според нея локални жителите са тези, които са " се свързали с полицията и са съобщили, че съветски бойци са умъртвили техни съграждани " след прекосяването на това село под украински надзор предходната седмица.

Украйна разгласи през последните дни обилни териториални придобивки в граничещата с Русия североизточна Харковска област, която беше отчасти под съветска окупация от началото на войната.

В друго село в региона - Граковое, където публицисти на Агенция Франс Прес следиха опустошения, свидетелстващи за ожесточеността на боевете, прокуратурата също уточни, че е разкрила телата на двама цивилни със следи от изтезания и огнестрелни рани в тила.

Руските сили бяха упрекнати в голям брой закононарушения по време на окупацията им на покрайнините на Киев, по-специално на Буча, откъдето се изтеглиха в края на март.

Москва, от своя страна, отхвърли съветските мощ да са извършавали закононарушения и увери, че става дума за фалшификации. Ръководителят на назначената от Русия военно-гражданска администрация на Харковска област Виталий Ганчев съобщи в ефира на телевизия " Росия 24 ", че наемници разстрелват локални поданици и снимат това на камера, с цел да бъдат упрекнати след това съветските военни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР