Четири щъркела с различни наранявания са спасени днес от инспекторите

...
Четири щъркела с различни наранявания са спасени днес от инспекторите
Коментари Харесай

Еколози от Враца спасиха 4 щъркела само за ден

Четири щъркела с разнообразни пострадвания са избавени през днешния ден от инспекторите на Регионалната ревизия по околната среда и водите във Враца.
Единият е докаран в инспекцията тази заран от Козлодуй, другите са открити в селата Търнава, Градешница и Костелево след подадени сигнали.
По отношение на аргументите за пострадванията от инспекцията обявиха, че единствено за единия – този открит в Търнава, може да се каже сигурно, че е потърпевш от бурята, връхлетяла района в ранните часове на неделния ден, като птицата е със строшен крайник. За планове в Градешница се знае, че се е блъснал в електропровод и сега е във влошено общо положение. Останалите две птици имат строшен крайник и крило.
Съгласно заповед на министъра на околната среда и водите птиците би трябвало да бъдат настанени в Спасителен център и сега се транспортират за Зоологическата градина в София за оказване на ветеринарна помощ. Специалистите на място ще преценяват какво ще се случи с щъркелите след това, обясниха още от РИОСВ-Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР