Четири от двигателите, доставени от Полша са нови, това до

...
Четири от двигателите, доставени от Полша са нови, това до
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Случилото се в авиобазата в Граф Игнатиево вече е докладвано на генералния секретар на НАТО

Четири от моторите, доставени от Полша са нови, това значително ще реши казуса на авиацията ни. Това сподели в студиото на Би Ти Ви някогашният министър на защитата Николай Ненчев. Той изясни,че са поръчали новите мотори на военните самолети и ремонта на някои от старите в Полша тъй като са очаквали да има закупуване на нови самолети и по този начин се избавя ситуацията до идването им.

" За мен беше значимо да има нови самолети. Сега това, което се случва в авиобазата в Граф Игнатиево е протест, опит за извиване на ръце, има детайл на организация в отбрана на закупуването на грипените ", сподели още Ненчев.

Той уточни, че водачите са военнослужещи и не могат да отхвърлят да извършват отговорностите си. Според него,не е обикновено в един ден десетина водачи да са неразположени да летят.

" Някой стои зад тези действия- Разочарован съм от думите на командира на авиацията, че българските Военновъздушни сили да одобряват непознати самолети да охраняват въздушното ни пространство ", добави военният министър..Според него, това не е методът да се вземат решение проблемите в армията, тъй като заплашва националната сигурност.

" Нали разбирате,че случилото се в авиобазата към този момент е докладвано на генералния секретар на НАТО. Можем ли да бъдем спокойни, че при нужда ще имаме отбрана от военната ни авиация ", сподели още някогашният министър.

Той заяви, че през 2016 година е имало 63 случая на повдигане на бойни самолети по паника поради приближаване на съветски самолети до българското въздушно пространство и за тези полети са изразходвани 200 тона гориво.

Ненчев посъветва Каракачанов да подреди Военна полиция да проверява протеста на водачите и да се откри кой е дал убеденост им за подхващат този ход.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР