Четири общински училища ще получат нова или обновена спортна инфраструктура

...
Четири общински училища ще получат нова или обновена спортна инфраструктура
Коментари Харесай

Изграждат нови спортни площадки в четири училища в Пловдив


Четири общински учебни заведения ще получат нова или актуализирана спортна инфраструктура по „ Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения “ на Министерство на образованието и науката.

Нови открити комбинирани спортни площадки ще бъдат построени в езиковите гимназии " Иван Вазов “ и " Пловдив ". Те ще бъдат със профилирана спортна настилка и разграфени на спортни полета за хандбал, баскетбол и волейбол. На място ще бъде инсталирано и съоръжение за съответните спортове.

Дворните пространства в ЕГ “Иван Вазов” и “Пловдив” от години не са в положително положение и тези планове ще са първи стадий от по-мащабно възобновяване и поддръжка на зеленината и спортната инфраструктура в двете езикови гимназии.

С нова спортна инфраструктура ще се снабди и Средно учебно заведение " Св. Паисий Хилендарски ", където се планува построяването на две обособени стадиони за волейбол.

Основен ремонт ще бъде осъществен на площадката за спорт в двора на Математическа гимназия " Академик Кирил Попов ". На мястото на съществуващата асфалтова площадка следва да бъде построена комбинирана такава със профилирана настилка, включваща в себе си игрище за хандбал и футбол на малко поле.

“Много се веселя, че три от най-големите гимназии, както и едно от огромните учебни заведения в центъра, ще имат качествени спортни площадки. Добрата работа на екипа на Община Пловдив и учебните заведения през лятото ни разреши да спечелим оптималния брой планове и се надявам през идната година и четирите обекта да са подготвени и пуснати в експлоатация”, разяснява зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов.

Общата стойност на привлечената безплатна финансова помощ по програмата възлиза на 585 302 лева като от общинския бюджет ще се обезпечи в допълнение съфинансиране от близо 203 000 лева Предвижда се осъществяването на дейностите по програмата да се осъществя през 2023 година

Привлечените вложения дейно ще добавят положените от Община Пловдив старания в границите на три следващи години, в които администрацията дава финансова поддръжка за създаване или ремонт на спортни площадки и облагородяване на дворни пространства в общинските учебни заведения. През 2020 и 2021 година по общинската стратегия са финансирани 24 просветителни институции с общо 746 799 лева Програмата продължава да се извършва и през актуалната година като се планува възстановяване образа на спортните площадки и облагородяване на дворните пространства в 14 учебни заведения.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР