Четири глоби наложиха още в първата вечер на Капана фест

...
Четири глоби наложиха още в първата вечер на Капана фест
Коментари Харесай

Четири глоби още в първата вечер на Капана фест

Четири санкции постановиха още в първата вечер на Капана фест инспекторите от РЗИ Пловдив. Хиляди се чака да посетят събитието през днешния ден и на следващия ден. Това е случва на фона на увеличаващия се брой инфектирани с COVID-19. За последното денонощие в Пловдив позитивните проби са 195.

Капан фест стартира със засилени инспекции на инспекторите от РЗИ.

" Kонстатирахме нарушаване на противоепидемичните ограничения, сервитьорът сега обслужваше клиенти без да е сложил защитна маска за лице ", сподели инспекторът от РЗИ Пловдив Петя Чочоранова.

Инспекторите установяват, че в множеството заведения въведените противоепидемичните ограничения се съблюдават. Най-честият пропуск е, че шефовете не водят дневници за осъществената стерилизация на контактни повърхности и под.

" Липсва воденето на писмени записи, които да удостоверят образно, че тези мероприятия се правят действително, това беше нашата джука рекомендация - да се вкара подобен дневник ", сподели инспекторът на РЗИ Пловдив доктор Албена Златанова.

И до момента в който маски въпреки всичко се носят, дистанцията липсва.

Капана фест продължава до неделя. На този декор съборите по селата бяха анулирани след заповед на спешния щаб в Пловдив.

Репортер: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР