Четири фирми реализират по криминален начин милионни печалби с екотакси

...
Четири фирми реализират по криминален начин милионни печалби с екотакси
Коментари Харесай

Разследване на Narod.bg: Ето как 4 фирми цакат хазната с таратайки за скрап

Четири компании осъществят по престъпен метод милионни облаги с екотакси на гърба на държавния бюджет, за което Narod.bg към този момент подаде сигнал до Министерство на вътрешните работи! Както към този момент неколкократно писахме, комерсиалните сдружения са прибрали над 150 млн. лева, а на този декор са внесли като налози едва… 9000 лв..

Схемата за данъчни, финансови измами и пране на пари е проведена от сдруженията за излезли от приложимост коли, ето имената и извоюваното за сметка на бюджета –

„ Автоекопроджект “ АД – над 24,5 милиона лв.

„ Българска рециклираща компания ” АД – 100 млн.

„ Ауторек ” АД – 25 млн. лева

„ Българска организация за коли ” АД – 1 млн. лв.

Сега ви представяме доказателства по какъв начин се правят закононарушенията с сякаш събиране на излезли от приложимост коли за скрап. Текстът е на база ревизионния акт на сдруженията, безапелационен е източникът на Narod.bg, осветлил мнимо събиране и таратайки за вторични боклуци.

Установени обстоятелства и условия по отношение на декларирани доставки с предмет услуги по събиране на излязло от приложимост МПС (ИУМПС):

Липсата на действително осъществена услуга се потвърждава от обстоятелството, че според член 1 от подписания сред компаниите контракт „ …ВЪЗЛОЖИТИЯТ разпорежда, а ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ се задължава против контрактуваното възнаграждение да провежда, разпорежда или прави, нееднократен транспорт – превозване на боклуци от събирани от предаватели (физически лица). до площадки бази на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ или на негови клиенти на територията на страната… “

Реклама

В хода на проверката както от страна на доставчика, по този начин и от страна на ревизираното лице не са показани никакви документи и информация за изкупуване на боклуци от черни и цветни метали (ОЧЦМ) от популацията и доказателства за възнаграждение на финален налог по член 38, алинея 10 от ЗДДФЛ по отношение на изкупуването на железни боклуци.

Не са показани и документи за предаването им (продажбата им), от кой съответно водач са признати от популацията, на кого са предадени, както и счетоводни документи и регистри за отчитане на този развой. При осъществени инспекции в осведомителния масив на Национална агенция за приходите се откри, че няма данни както……така и……да са отразили покупки от популацията и да са удържали и внесли налог по отношение на изкупени от популацията боклуци от черни и цветни метали.

В случая недоказването на процеса по събиране на отпадъка от неизбежно води и до извод за липса на боклук, който да бъде превозен до съответна площадка и надлежно до липса на действително осъществен превоз по отношение на него.

Фиктивният темперамент на доставките по издадените фактури се удостоверяват и от неналичието на безспорни доказателства за подизпълнители, неналичието на доказателства за физическите лица направили доставките, неналичието на доказателства за интервала от време през който са осъществени, неналичието на доказателства за комерсиална преписка сред лицата, неналичието на доказателства за регистрирани разноски за ел. сила, Топлоелектрическа централа, вода, телефони, СЗМ, интернет, наеми, превоз, материали или други консумативи, директно свързани и доказващи осъществяване на действителна активност от страна на доставчика, неналичието на доказателства за налични активи (обект от който да прави активността си и техническо оборудване), нужни за осъществяване на доставките.

Представените в хода на проверката документи от….по своя темперамент са „ частни писмени документи “ и точно тъй като са такива доказването на истинността на отразените в тях обстоятелства в тази ситуация не може да се презумира и да се признаят за зародили облигационни връзки сред страните.

Макар и един факт да е налице – издадени фактури, този факт по никакъв метод не потвърждава, че на по-късен стадий са зародили отговорности за…..и не се потвърждава съществуването на осъществено заплащане и действително осъществяване на действия по събиране на ИУМПС и доставка на услуга по смисъла на член 9 от ЗДДС.

В тази връзка достоверността на първичния счетоводен документ следва да се преценя предвид на всички останали документи, които са показани пред органите по приходите и които касаят предмета на доставката по нея.

Очаквайте ВТОРА ЧАСТ за схемата с екотаксите и мнимото изкупуване на остарели МПС-та от четирите сдружения – единствено в Narod.bg

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР