Четири фирми отговарят за почистването към Столичния електротранспорт Близо 52

...
Четири фирми отговарят за почистването към Столичния електротранспорт Близо 52
Коментари Харесай

52 хил лв застрахователни обезщетения са платени на пътници на Столичния електротранспорт

Четири компании дават отговор за почистването към Столичния електротранспорт

Близо 52 хиляди лв. са изплатили застрахователите на превозвачите като обезщетение на потърпевши при произшествия пасажери в столичния електротранспорт въз основата на закупения билет или карта. Това споделиха за " Хоризонт " по БНР от Столичния електротранспорт.

Общинското сдружение заплаща 1,1 млн. лв. за заплати на наетите и за препарати за разчистване, което е с една трета по-малко от времето, когато активността не е била изнесена като частна. Това изясни инж. Иво Василев, заместник-директор на Столичния електротранспорт. Четири компании дават отговор за почистването към Столичния електротранспорт, чистотата на транспортните средства се управлява всекидневно. С една трета по-малко се заплаща за почистването в Столичния електротранспорт в този момент, когато това се прави от частни компании.
Близо 10% са гратисчиите в Столичния електротранспорт. " В резултат на тарифната смяна напоследък се закупуват повече карти и може би столичанинът е станал по-редовно пътуващ ", уточни Василев.

Част от приходите на сдружението идват от продадените билети и карти. Получава се и дотация от 15-20 на 100 от столичния бюджет. Предстои закупуването на още 13 нови съвременни трамвая, които ще се движат по линия 5 и това ще стане в края на тази или началото на идната година.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР