Четири европейски страни - Естония, Латвия, Литва и Полша, забраниха

...
Четири европейски страни - Естония, Латвия, Литва и Полша, забраниха
Коментари Харесай

Четири европейски страни захлопнаха вратата пред руснаците с шенгенски визи - Свят

Четири европейски страни - Естония, Латвия, Литва и Полша, не разрешиха влизането на руснаци на тяхна територия. През нощта на 18 против 19 септември те стопираха да позволяват съветски жители с шенгенски туристически визи, без значение коя страна ги е издала, защото считат, че пътуването им съставлява опасност за публичната сигурност на цялото Шенгенско пространство.

Пътуването до Европейски Съюз е привилегия, а не човешко право. И не може жителите на страна агресор да се употребяват от такива привилегии, до момента в който в Украйна се изтезават хора - това е общата позиция на балтийските страни и Полша.

Четирите държавни управления се насочиха към по-строги ограничения, за разлика от други страни от Европейски Съюз, които взеха решение единствено да преустановят опростения визов режим с Русия, припомня УНИАН. Естония означи, че над 70% от руснаците поддържат пълномащабното навлизане в Украйна, тъй че налагането на ограничавания за влизане за тях е на първо място въпрос на сигурност.

Естония бе първата в Европейски Съюз, която наложи нови визови наказания на съветски жители, като затвори границата си за руснаци с годни шенгенски визи, които им бе издала преди този момент. Изключение се прави за родственици, дипломати, водачи и притежатели на позволение за престояване.

На 12 септември 2022 година влезе в действие решението на Съвета на Европейския съюз за цялостно преустановяване на съглашението за банален визов режим с Руската федерация.

Латвия, Литва, Естония, Полша, Чешката република, Словакия, Дания, Белгия и Нидерландия стопираха да одобряват руснаци с туристически визи и оставиха право единствено на избрани категории визи, в това число филантропични.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР