Четири дни след като отново отвори стратегическия Кримски мост, който

...
Четири дни след като отново отвори стратегическия Кримски мост, който
Коментари Харесай

Русия отново затваря Кримския мост

Четири дни откакто още веднъж отвори стратегическия Кримски мост, който свързва Русия с окупирания украински полуостров, Москва беше принудена да го затвори още веднъж поради следващото нахлуване, заяви „ Политико “.

Нападение с дрон против склад за муниции в Красногвардейския регион докара до евакуация на жителите в радиус от 5 км от региона и до прекъсване на железопътния трафик по Керченския мост към Крим. В обществените мрежи се появиха известия, че е ударен петролен склад в Октябрския регион, южно от град Красногвардейски и наоколо до летище.

Нападението е било на повече от 200 км от моста, само че Сергей Аксьонов, назначеният от Русия губернатор на окупирания Крим, съобщи в Telegram, че придвижването на влаковете ще бъде прекратено, " с цел да се сведе до най-малко рискът ". Основната железопътна линия от моста минава през Крим и най-после се разклонява до Красногвардейски, дребен град почти в центъра на окупираната от Русия територия.

По-рано Аксьонов заяви за опит за нахлуване с безпилотен аероплан против инфраструктура в същия регион.

Керченският мост, приключен през 2018 година, четири години след противозаконната окупация на Крим от съветския президент Владимир Путин, е сериозен сухопътен маршрут към полуострова, който доставя силите на Москва, воюващи в Южна Украйна, с войски, оръжия и гориво.

Затварянето му в събота е второто в границите на една седмица, откакто мостът беше ударен от два безпилотни самолета, вследствие на което починаха двама цивилни и се срути част от пътната структура. Едната лента беше отворена още веднъж, а железопътната линия продължи да действа.

Мостът беше обект на нахлуване и по време на контраофанзивата на Украйна през октомври предходната година.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в петък на конференцията по сигурността в Аспен, Съединени американски щати, че мостът в Керч е бил военна цел. " Това е маршрутът, по който се зарежда войната с муниции, и това се прави всекидневно. И това милитаризира Кримския полуостров ", съобщи Зеленски.

" За нас е разбираемо, че това е вражеско оборудване, издигнато отвън интернационалните закони и всички използвани правила. Така че, разбираемо е, че това е цел за нас. А цел, която носи война, а не мир, би трябвало да бъде обезвредена ", сподели украинският водач в коментар, предаден посредством преводач.

Все още никой не е поел отговорност за нападенията от тази седмица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР