Четири дни ще се провежда дистанционно обучение за работа с

...
Четири дни ще се провежда дистанционно обучение за работа с
Коментари Харесай

РИК- Добрич обучава дистанционно членовете на СИК как да работят с машините за гласуване

Четири дни ще се организира отдалечено образование за работа с машина за гласоподаване за членове на секционни изборни комисии, оповестиха от РИК-Добрич.

На страницата на Районната изборна комисия са посочени датите и часовете за включване в тези образования, както и видео, показващо по какъв начин ще се прави видеонаблюдението в деня преди изборите и след приключването им във всяка от секциите.  

Линковете и паролите за връзка с учащия са посочени в бранш „ известия “ на страницата на РИК Добрич, първото такова е планувано за 23 март от 18.00 часа, уточни ръководителят ѝ Цонка Велкова: 

„ Тази година няма демонстрационно гласоподаване, тъй че това е един добър вид да се обучат представителите на Секционните изборни комисии, в които ще се реализира гласоподаване с машинна бюлетина “.

На 25 март в Тервел стартират и образованията на секционните изборни комисии. Всички те ще се проведат присъствено. Според Цонка Велкова, в случай че протоколите бъдат попълнени правилно, закъснение в работата на РИК в деня на изборите не би трябвало да има. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР