Четири държави са проявили интерес към българската ваксина, произведена от

...
Четири държави са проявили интерес към българската ваксина, произведена от
Коментари Харесай

Четири държави с интерес към българската ваксина, екипът пита МС за изпитванията

Четири страни са показали интерес към българската ваксина, създадена от екипа на доктор Андрей Чорбанов в Българска академия на науките . Това съобщи самият той е Народното събрание през днешния ден. Той посочи, че запитвания са пристигнали от една европейска страна, две далекоизточни и две близкоизточни страни. " Има интерес от външни вложители, т.е. можем да я продадем, само че ще бъде упрекнати, че сме създали всичко за пари ", сподели той.

За българската ваксина единственото, което остава, е да се проведат клинични проучвания - на стойност сред 5 и 15 млн.лв. Екипът на доктор Чорбанов ще направи публично питане към държавното управление и Министерски съвет дали ще поддържа българската ваксина. Сега има два разновидността - България да се интересува както всички останали страни от своите производства, само че тя не желае, защото е по-лесно да се вземе утвърден артикул от Европейската организация по медикаментите или да се продаде на друга страна, изясни той.

Иначе експертът предлага българската ваксина да е за обособени категории хора - за рискови групи, за хора със съпътстващи болести - автоимунни болести, наднормено тегло.

Андрей Чорбанов даде за образец, че Турция имунизира със личен артикул, Испания е направила ваксина, Виетнам две, Иран, а Куба три - те са закупени от страните им и се употребяват.
 Проф. Чорбанов: През октомври представяме българската Коронавирус ваксина
Проф. Чорбанов: През октомври представяме българската Коронавирус ваксина

Той разясни, че на всички места се вкарва бустерна доза

" Моето предпочитание е доста огромно българският производител на ваксини " Бул био " да си върне позициите, продавахме в целия свят, тъй като биопроизводството е характерен вид, а не фармакологичен ", уточни Чорбанов. Той още веднъж обясни, че българската ваксина е био и в нея има ръчен труд, за което се изискват експерти.

На въпроса за преболедувалите дали да си слагат имунизацията - лекарят сподели, че е самостоятелно и посъветва всеки, който се колебае - да си изследва Т-клетъчен имунитет, който ще покаже.

" Омикрон " е доста по-заразен от предходните разновидности, разяснява още имунологът и посочи, че постоянно ще пристигна идващ вид , по тази причина ограниченията би трябвало да са ориентирани към здравната система, екипировка за реанимации и подготвеност на фрагменти и хора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР