Четенето на книги, освен всичко друго, е здравословноПет неиздавани пиеси

...
Четенето на книги, освен всичко друго, е здравословноПет неиздавани пиеси
Коментари Харесай

Стефан Цанев събира пет неиздавани пиеси в книга

Четенето на книги, с изключение на всичко друго, е здравословно

Пет неиздадени пиеси на Стефан Цанев са показани в книгата „ Убийството на Богородица и още четири нови драми “, оповестяват издателите от „ Жанет 45 “.

Томът показва творбите „ Заговорът на Калигула “ (2014), „ Плач на ангел “ (2015), „ Цигуларката на Бога “ (2016), „ Конят на Александър Велики II “ (2018) и „ Убийството на Богородица “ (2021).

„ Четенето на книги, с изключение на всичко друго, е здравословно. Целият човешки организъм, всички органи работят поради мозъка, спре ли да работи мозъкът, организмът губи мотивацията си да съществува и стартира да се разпада “, разяснява създателят. По думите му четенето на пиеси е предизвикателство за въображението. „ Няма ги дългите описания на създателя кой какво мисли, кой какво усеща, кой какво прави – единствено по разговора мозъкът ти би трябвало да дешифрира мислите, възприятията и дейностите на героите и да разиграе пред очите ти цялата история “, добавя той.

Стефан Цанев е драматург, стихотворец и публицист. Роден е през 1936 година През 1959 година приключва публицистика в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. В интервала сред 1960 и 1965 година учи драматургия в Московския киноинститут. Работил е като сътрудник на вестник „ Народна юноша “ в Родопите и в Перник, редактор в Студия за игрални филми, драматург в Държавен язвителен спектакъл, в „ Театър 199, спектакъл „ София “, Драматичен спектакъл в Пловдив, Театъра на армията и други Автор е на стихове, на 30 драми, на журналистика и есета, на романа „ Мравки и богове “, на 4-томната историческа сага „ Български летописи “, както и на стихове и пиеси за деца.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР