Честването на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев се

...
Честването на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев се
Коментари Харесай

Заравят ли томахавката президент и премиер? Заедно на честванията на Гоце Делчев в Благоевград |

Честването на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев се трансформира в гореща тематика за българската политика през днешния ден.

В късните следобедни часове на деня държавната пресслужба осведоми за смяна в проекта на премиера Кирил Петков. Той ще бъде на честванията в Благоевград дружно с президента Румен Радев. 

Уточнението бе направено малко след известието, че министър-председателят пред паметника на Гоце Делчев в Борисовата градина на следващия ден дружно с краткотрайно ръководещият посолството на Република Северна Македония у нас Владимир Кръстевски. Това ще стане след блиц контрола в Народното събрание с негово присъединяване.

Но по този начин или другояче общо честване на България и Македония няма да има, както предвижда преди този момент българския министър-председател.

Последното известие е намек за помиряване сред президента и премиера по тематиката " Македония ". Посещението на Кирил Петков в Скопие бе мотив за рецензия от страна на Румен Радев, съгласно който то е, а " всяко преждевременно деяние на българското държавно управление и всеки положителен прелиминарен сигнал може да се пояснява превратно като отстъпка от българската страна ".

Последва, който разгласи, че визитата му е " извънредно закъсняло ".

" Не аз като Кирил Петков, като министър-председател, то беше закъсняло като българската страна да има дейна позиция, да има градивен звук на деяние, да има ясни цели и да има прецизен метод ", уточни министър председателят.

Разминаването в позициите на министър председател и президент бе изтълкувано като от опозицията и съмнение, че се задават нови Боянски ливади.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР