Честото поставяне на бустерни дози не е дългосрочен отговор на

...
Честото поставяне на бустерни дози не е дългосрочен отговор на
Коментари Харесай

ЕМА: Честото поставяне на бустерни дози не е дългосрочен отговор на пандемията

Честото слагане на бустерни дози не е дълготраен отговор на пандемията, считат от Европейската организация по медикаментите.

" Докато потреблението на спомагателна бустерна ваксина може да се преглежда като част от проект за преодоляване, многократните имунизации в границите на къси шпации не биха представлявали устойчива дълготрайна тактика ", съобщи Марко Кавалери, началник на имунизационната тактика на ЕМА.

Не е ясно дали Франция е достигнала пика на вълната на " Омикрон ". Страната е измежду най-засегнатите в Европа.

" Омикрон " към този момент много се популяризира и в случай че следим обстановката в други страни, скоро може да достигнем връх. Но дали е връх или по-скоро плато? Рано е да се каже ", разяснява френският здравен министър Оливие Веран.

Повече от половината население на Европа ще се болести с " Омикрон " през идващите два месеца, в случай че разпространяването на разновидността продължи с тази скорост. Предупреждението е на Световната здравна организация.

На този декор връх при новозаразените за денонощие регистрира Австрия.

Само за последните 24 часа в Австрия са регистрирани над 17 хиляди нови инфекции с COVID-19. Това е безспорен връх за страната от началото на пандемията.

Драстичното покачване на броя на инфектираните принуди управляващите да вкарат нови ограничения - носенето на маски от вида FFP2 става наложително. А през днешния ден в Австрия бе доказан и първи случай на флурона - двойна зараза с Коронавирус и грип.

В Австрия от средата на ноември са в действие съществени ограничавания за неимунизираните. Те имат достъп единствено до хранителни магазини и аптеки. Все още не ясно дали и по кое време ще бъде взето решение за наложителна имунизация за всички.

Рекорден брой новозаразени за денонощие има и на Балканите. Те са в Турция, Северна Македония и Албания.

Същевременно продължава абсурдът с ръководещата партия във Англия поради възможни нарушавания на ограничаващите ограничения. Премиерът призна, че е бил на празненство по време на първия и най-тежък локдаун предходната година.

Борис Джонсън откровено се извини и акцентира, че е останал единствено 25 минути с мисълта, че е на работна среща.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР