Често в резултат от извършване на селскостопански и строителни дейности

...
Често в резултат от извършване на селскостопански и строителни дейности
Коментари Харесай

ЕРП Север разпространи основни правила при работа със строителни и селскостопански машини

Често в следствие от осъществяване на селскостопански и строителни действия с транспортни средства наоколо до електропроводи се случват произшествия, свързани с поразяване от електрически ток. По време на беритба, сеитба, напръскване или почвообработка трактори и комбайни биват поразявани от високоволтова дъга при контакт на антените за GPS навигация или други високи елементи с електропроводи или вследствие на товаро-разтоварни действия наоколо до настоящи електропроводи. Работата наоколо до електропроводи напрегнат може да аргументи съществени увреждания, пострадвания и даже да настъпи съдбовен излаз в следствие от директния контакт с тях или формиране на волтови дъги от тези електропроводи до прилежащи уреди и съоръжение.
За попречване на животозастрашаващи обстановки за служащите, извършващи селскостопански и строителни действия, Електроразпределение Север приготви рекомендации за работа наоколо до електропроводи. Тези рекомендации бяха изпратени до кметства, институции и сътрудници с молба за подпомагане те да бъдат в допълнение препратени, с цел да доближат до оптимален брой чиновници, ангажирани с реализиране на действия, които се правят наоколо до електропроводите. Целта е да се вземат предотвратяващи ограничения за опазване на живота и здравето на хората.
Ето част от рекомендациите на ЕРП Север при работа със строителни и селскостопански машини наоколо до електропроводи:
• При прибиране на реколтата е целесъобразно машините да жънат паралелно на електропроводите, при опция без да ги пресичат.
• Ако се постанова секване или работа наоколо до електропроводи, да се ревизира авансово височината на машините и безвредните дистанции до частите напрегнат или да се обезпечава лице за наблюдаване.
• При работа със строителни машини операторът авансово да огледа работната площадка, тъй че да е на безвредно разстояние от електропроводи.
• Дейности с бетонпомпи, багери, автокранове и челни товарачи да се правят, откакто авансово са конкретизирани местата, оборудванията и частите напрегнат. При нужда да се изиска изключване и обезопасяване на електропроводите от страна на ЕРП Север.
• Да се уговорят авансово всички знаци, които ще бъдат подавани с ръце, с цел да не се получава разминаване. Лицето, което алармира за заплахите, би трябвало да застане отвън пътя на придвижване на машината и на място, откъдето има опция за образно наблюдаване на всички маневри, без да бъде изложено на заплаха и където лидерът може да го вижда когато и да е.
• За незабавни случаи се свържете с телефон 112 или със съответното електроразпределително сдружение. Денонощната телефонна линия на ЕРП Север АД е
0700 161 61.
Основните правила при работа със строителни и селскостопански машини наоколо до електропроводи са оповестени на уеб страницата на ЕРП Север: https://erpsever.bg/web/files/richeditor/documents/drugi/safety-advices.pdf.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР