Често в ежедневието си толкова се вглъбяваме в работата и

...
Често в ежедневието си толкова се вглъбяваме в работата и
Коментари Харесай

12 трудни неща, които трябва да направим за себе си

Често в всекидневието си толкоз се вглъбяваме в работата и дилемите си, че забравяме за себе си и потребностите си. Истината е обаче, че в случай че не поставяме грижи за нас самите, няма по какъв начин да бъдем пълноценни, да не приказваме, че можем да съсипем здравето си.

Грижите ли се за себе си? Как? Може би постоянно ходите на козметик и маникюр, с цел да се чувствате красива? Но дали това е задоволително? Грижата за себе си е повече вътрешна, в сравнение с външна, пишат от iwoman.bg. И постоянно може да се окаже доста неуместна. Но в случай че желаете да постигнете дълготрайни резултати и да сте удовлетворена от живота си, би трябвало да се потопите малко по-навътре. Ето 12 сложни, само че нужни неща, които би трябвало да извършите, в случай че желаете в действителност да се погрижите за себе си.

1. Научете се да се наслаждавате на усамотението
Когато се върнете от дълъг работен ден в празна къща, чувствате ли самотност или уединение? Вашият отговор на този въпрос е решителен. Не всеки знае по какъв начин да бъде самичък. Някои хора го заобикалят непременно. Но да се чувствате добре сами със себе си е от основно значение за поддържането на щастието през целия ви живот.

2. Посетете терапевт
Има някои неща, които терапевтът дава, които приятелите и фамилията ви не могат. Помислете за годините на проучване на човешката логика на психиката и хилядите часове, работа посредством страстите и контузиите на хората.

3. Зарежете индивида, с който към този момент не чувствате никаква връзка
Един отровен човек в живота ви е огромен потребител, изключително когато е вашият сантиментален сътрудник. Ако се пробвате да се грижите за себе си, държанието му може да ви дърпа обратно. Да се разделите с някого в никакъв случай не е елементарно, само че не можете да позволите това да ви спре да давате приоритет на своето благоденствие.

4. Разделете се с токсичните си другари
Токсичният другар е човек, който ви кара да се чувствате зле от себе си, изтощени след среща с него, като че ли постоянно са в конкуренция с вас или са отрицателно настроени. Можете да говорите с тях, само че в случай че те откажат да се опитат да трансформират нещата, е време да ги извадите от живота си.

5. Редовно ходете на прегледи
Болката в долната част на гърба, която пренебрегвате, няма да изчезне вълшебен. Ще започнете да компенсирате тази болежка с неприятна стойка и образуване на мускули по способи, които след време ще ви изиграят неприятна смешка. Ходете постоянно при лекаря си. Правете си физически прегледи. Направете си кръвни проучвания. И в случай че сте жена, постоянно посещавайте гинеколога си.

6. Създайте граници с най-близките си хора
Когато обичате някого, е мъчно да начертаете граници за здравословното държание. Ако майка ви упорства да пристигна в жилището ви без предупреждение или вашият другар непрестанно ви се обажда да ревизира къде сте, създайте граница. Кажете им по какъв начин държанието им се отразява на психологичното ви здраве и на връзката ви с тях. В началото може да не го одобряват толкоз добре, само че в случай че се грижат за вас, ще се приспособят в дълготраен проект.

7. Напуснете работата, която ви прави нещастни
Една трета от живота си прекарвате в работа. Ако ненавиждате работата си, това е доста време, прекарано на място, което ви прави нещастни. Този тип стрес натрупва, държанието ви се трансформира и внезапно вие сте индивидът, който живее през уикендите и ненавижда понеделниците. Не си го причинявайте.

8. Спрете да се извинявате непрекъснато
Състраданието и приветливостта наподобява са нормална линия на хората, които се извиняват даже когато не са създали нищо неприятно. Те желаят да почетат възприятията и желанията на другите хора. Това е прелестна линия, само че не и когато подкопава способността ви да се утвърждавате и да заемате място в този свят.

9. Искайте това, от което имате потребност
Да се изправите за себе си и да заявите това, от което се нуждаете, може да ви се стори доста ужасно първоначално. Но да се грижите за себе си значи да почитате това, от което имате потребност. И защото към момента не сме създали процедура за телепатия, никой няма да знае от какво се нуждаете, в случай че не поискате.

10. Пийте повече вода
Кожата ви ще ви благодари. Храносмилателната ви система ще ви благодари. Настроението ви ще ви благодари. Вашето тяло като цяло ще ви благодари.

11. Разчистете обществените си мрежи
Сравнението е крадецът на насладата. Хората във вашите обществени мрежи, които ви карат да ненавиждате живота си, не ви носят никаква изгода. Не ги следвайте. Вместо това, изберете вдъхновяващи профили.

12. Научете се да казвате „ не “
Погрижете се за себе си, като казвате „ не “, когато желаете. Ако това ви се коства прекомерно мъчно, направете крачка в вярната посока, като вместо това отговаряйте: „ Нека помисля “.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР