Често се случва една жена да е бременна по същото

...
Често се случва една жена да е бременна по същото
Коментари Харесай

Ново 20: Заразна ли е бременността?

Често се случва една жена да е бременна по същото време като другарка, братовчедка или сестра.

Сега има научно пояснение за това. Експерти, работили по проучване, оповестено в Journal of the American Sociological Association и представено от БГНЕС, стигнаха до забавно изобретение, че бременността може да бъде заразна.

Те настояват, че бременността на другарка въздейства позитивно върху желанието на дамата да има дете. Учените са анализирали данни за общо 1720 дами в Съединени американски щати от средата на 90-те доникъде на 2000-те години. Наблюдавайки дами, които са били на най-малко 15 години през 1995 година в продължение на 10 години, те откриват, че цели 50 % от интервюираните дами са родили дете досега, в който са били извършени последните изявленията, т.е. 2008 година По време на проучването дамите записали своите другарства, което дало на учените ясна визия за техните другарства и по-специално те се фокусирали върху най-хубавите приятелки от гимназията, които останали приятелки в продължение на доста години и разкрили, че има необикновен феномен на „ заразяване “ към бременността.

„ Стигнахме до изобретение, което удостоверява, че упоменатият резултат стартира по време на бременността на приятелката, стартира да пораства, откакто приятелката роди, и доближава своя връх две години след раждането на детето “, изясняват създателите на упоменатото проучване.

Наричайки го „ специфичен резултат върху плодовитостта “, откривателите считат, че има три теории за какво бременността е заразна измежду приятелките. Това са - обществено образование, въздействие и шерване на разноските. А точно дамите са по-склонни към майчинството, в случай че виждат, че тяхната другарка се оправя сполучливо с него, а въпреки това не желаят да се усещат по този начин, като че ли изостават от обществото си. И третото нещо, има няколко финансови изгоди, когато приятелките могат да координират дейностите дружно и да споделят разноските, като си разменят детски неща, прекарват време дружно или се грижат за децата на другата. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР