Често се случва да използваме в ежедневието жеста за ОК“

...
Често се случва да използваме в ежедневието жеста за ОК“
Коментари Харесай

Знакът „ОК“ с ръка е расистки жест

Често се случва да използваме в всекидневието жеста за „ ОК “ с ръка. За страдание, той се обрисува като обичан и на расистки и извънредно десни организации, написа БТВ. Този съвсем всекидневно употребен знак за облекчение, внезапно бе разгласен за расистки. Дори към този момент попада в листата на естремистките знаци, формиран от „ Американската лига срещу клеветата “. Основание за тази подготовка е фактът, че от ден на ден се употребява за потребностите на редица расистки и крайно-десни организации.

Това не пречи на хората да не престават да го изолзват, когато желаят да изразят своето утвърждение и не се тормозят, че ще бъдат разбрани погрешно.

Съставянето на въпросния лист на расиситките визулани знаци стартира през 2000 година В него към този момент са попаднали повече от двеста знака, които се смятат за засегнатост или расизъм. Сред тях се виждат обхванатия в пламъци кръст на Ку Клукс клан и свастиката. Според лидера на лигата, Джонатан Грийнблант, екстремистите имат практиката да заимстват постоянно употребявани знаци в обществото. Разбира се, измислят и свои, с цел да изразят омразата си към избрани групи от обществото. Припомняме, че свастиката на процедура е знак от будизма и смисъла му е разцвет и шанс. Символът „ ОК “ инцидентно влиза в знаците на крайно-десните.

Вначалото е просто щега в интернет, целяща да даден друг, скришен смисъл на известен жест от всекидневието. Така елементарно можели да се подведат медиите. Без да се усетят, шегата придобила известност и се харесала от расиситките организации. Точно този знак сподели стрелецът от Крайстчърт на правосъдното съвещание. Той съобщи, че е почтен по обвиняването за ликвидиране на 51-ма в градската джамия. Запознати считат, че този знак се използва най-вече от хората на по-високи равнища в екстремистките групировки. Същите постоянно влагат нов смисъл на други известни жестове, с цел да скрият желанията си от обществото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР