Често причината за отделен кръвен съсирек при младите жени са

...
Често причината за отделен кръвен съсирек при младите жени са
Коментари Харесай

Кардиолог каза кои хора са най-застрашени от смърт, причинена от тромб

Често повода за обособен кръвен съсирек при младите дами са разширени вени на таза или долните крака, а при младите мъже - предсърдно мъждене. Академикът от Руската академия на науките Юрий Беленков поучава по какъв начин да предотвратим рисковете за здравето си, породени от тромбоза.
Според кардиолога повода за тромбозата може да е обвързвана с генетични болести на кръвта. В същото време отделянето на съсирек в млада възраст по-често се среща при дамите.

Беленков отбелязва, че съществуването на повърхностни разширени вени също може да провокира образуването на съсиреци – след дълготрайно прилепяне на съда. Експертът акцентира, че към момента по-често младежите умират от аневризма на мозъчните съдове. Той поучава да се подлагат на профилактични прегледи, с цел да се защитят.
„ Ако видите, че единият крайник е издут или че вените са разширени - отидете на доктор, с цел да извършите ултразвук за съществуване на кръвен съсирек. Дори в най-тежките случаи се слага филтър, който предотвратява придвижването на тромб ”, сподели той. Специалистът предлага дамите да се преглеждат даже без признаци, преди да станат майки, в случай че техни родственици по майчина линия страдат от разширени вени. 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР