Често най-лошото място да бъдеш във война е от страната

...
Често най-лошото място да бъдеш във война е от страната
Коментари Харесай

Това беше едно от най-лошите назначения през Втората световна война

Често най-лошото място да бъдеш във война е от страната на губещите, даже в случай че имаш високо морално състояние. Но помислете за наборниците от немските статични дивизии в Нормандия. Германия ги принуди да вкарат във войната. Да се ​​бият от името на същите фашисти, които бяха завладели личната си страна. И ги доставяха незадоволително. След това те ги използваха като всъщност човешки неравности против настъплението на съдружниците.

И в Деня D двама от тях поеха тежестта на офанзивата на съдружниците. И тогава един от тях видя по какъв начин танкова офанзива ги облекчава единствено с цел да ги изоставят немските сили, още веднъж, с цел да ги пленят или убият.

Статичните дивизии

Статичните дивизии на Германия заемат кално място в историята. Някои членове се включиха непринудено да се бият за фашизма и прецакаха тези момчета. Но доста от тях бяха по-възрастни или по-млади немски наборници или даже европейци от завладени страни, принудени да се бият за Германия. Тези мъже бяха също толкоз жертви на нацистката военна машина, колкото и доста други, само че по-късно те в действителност се биеха за Германия, от време на време даже откакто можеха да се предадат безвредно.

Така че, мъждив. Някои бяха злодеи, други бяха жертви и всички бяха прецакани.

Това е по този начин, тъй като статичните разделения бяха най-ниските от най-ниските, когато ставаше дума за поръчки за запаси. Те постоянно имаха малко транспортни средства и пъстра композиция от хванато съоръжение. Така че междинният неподвижен боец трябваше да върви на всички места, където трябваше, вместо да язди с блицкриг, отсам и името неподвижен. И в сериозна борба те не можеха да правят отстъпка или да се отдръпват.

Така че командирите им подредиха да се бият, нормално до последния човек, с цел да дадат късмет на по-мобилните сили да доближат по-добри бойни позиции. < /p>

Така че те бяха зле оборудвани човешки неравности. Германия в действителност се опитваше да лъсне нелепостите, от време на време като ги наричаше " крепостни " единици. Знаете ли, защото крепостите нормално не се движат, само че са релативно лесни за отбрана.

Но тогава крепостите нормално разполагат с висококачествени оръжия и задоволително транспортни средства, с цел да придвижват своите бранители.

В съпоставяне на Имперските военни музеи сред полеви дивизии на немската войска, парашутни дивизии на Луфтвафе и статични дивизии, IWM написа:

По-многобройните „ статични “ крайбрежни дивизии бяха доста по-малко ефикасни. Те нямаха доста средства за превозване и от тях се очакваше единствено да обслужват закрепени отбрани и да задържат позициите си. Те съдържаха по-стари бойци, медицински негодни и мъже, възстановяващи се от рани. Някои също имаха контингенти от Osttruppen, наборници или доброволци от Съветския съюз и други източни територии, окупирани от Германия. Много от тях бяха някогашни руски военнопленници и като цяло се смятаха за малоценни.

Германският отговор на Денят Д, IWM.org

Когато стана дума за Деня Д, две статични дивизии получиха мощни съюзнически офанзиви, а бойците на 716-та статична дивизия получиха най-лошото.

716-та статична дивизия

Когато съдружниците слязоха на брега, девет дивизии с месеци подготовка, морско предимство и въздушно предимство нападат три дивизии, две статични и една полева пехотна дивизия. Само при Омаха Бийч група пехота от 916-ти гренадирски полк съществено заплаши да спре настъплението на Съюзниците.

Но с две статични дивизии, които поеха главната тежест на удара, нямаше задоволително мобилни сили за натискане американците се върнаха даже там. И по този начин съюзническите талази се надигнаха, надделявайки немските и други бранители на Оста.

За 716-та статична дивизия това означаваше, че бързо са били обкръжени и се бият просто за оцеляване.

Но те го направиха издържайте до следобеда, когато неочаквана, съсредоточена контраофанзива на 192-ри панцергренадирски полк стигна чак до плажа...и краткотрайно донесе същинска огнева мощност за отбрана на 716-и.

Но немската контраофанзива беше проработила посредством потребление на тегел в съюзническата офанзива сред канадските и английските сили. Ако танковете завиеха наляво или надясно, те щяха да изложат страните си на корабни оръдейни стрелби и тиловете си на един или различен съдружник.

И по този начин старците, младите момчета и наборниците от 716-и видяха да идва танков полк за тяхното избавяне... и по-късно се обърнете, с цел да се насочите назад. Панцерите поеха тежки загуби в късото си нахлуване на плажа. Както споделя доктор Робърт Ситино в публикация за Деня на Д:

[Танковият] полк постави завършек на този ден на драма, като се промъкна назад на юг и апропо напусна останките от 716-та статична дивизия към тяхната нерадостна орис.

Приемът: Германците в Деня D

716-а пострада мощно и накуцвайки излезе от Нормандия. Беше толкоз мощно очукан, че германците го изтеглиха от линията на 10 юли. От 1944 до 1945 година той беше възобновен и поразяван няколко пъти, преди да се съобщи за финален път през май 1945 година

Бъдейки най-слабо подготвен, минимум мобилен и най-лошо екипиран вид единица начело е ужасна работа.

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР