Често клиентите на коли под наем не четат внимателно условията

...
Често клиентите на коли под наем не четат внимателно условията
Коментари Харесай

Жилят българи със застраховки за рент-а-кар

Често клиентите на коли чартърен не четат деликатно изискванията на контракта си и остават неприятно сюрпризирани.
Наши туристи в чужбина се оплакват за нелоялни практики от онлайн платформи за отдаване на коли чартърен. Въпреки подписани застраховки на возилата поради драскотини по возилата компании за рент-а-кар взимат стотици евро, оплакаха се пострадали пред „ Монитор “.

Български консуматор употребява латвийски уебсайт, с цел да резервира кола чартърен за своята отмора в Малта, като подписва и спомагателна застраховка за колата. При връщане на колата в офиса на компанията чиновниците откриват, че има лека драскотина, оценена за 400 евро.

Потребителят заплаща сумата, която по-късно би трябвало да бъде възобновена от застрахователите до 1 месец. Срокът минава, само че сумата не е получена. След съдействието на Европейския потребителски център в България и сътрудниците им в Малта въпреки всичко сумата от 400 евро е възобновена на потребителя.

При различен случай пък земляк подписва контракт за наем от италианска рент-а-кар компания в средата на април. Платен е наем от 49 евро, като паралелно с това от кредитната карта е изтеглена и сумата от 100 евро като депозит.

и потребителят се обръща към потребителския център у нас. До момента, в който за случая не са известени италианските управляващи, че сумата не е отблокирана и потребителят си я е получил назад по кредитната карта.

Въпреки че сходни недоволства не са толкоз доста, колкото са да вземем за пример за проблеми с полети, е добре да се имат поради няколко значими съвета при наемане на коли в чужбина, разяснява шефът на ЕПЦ България Игнат Арсенов пред „ Монитор “. При наем всички спомагателни „ екстри “ като детска седалка, навигация, алтернатива да има и втори водач се заплащат. „ Независимо, че наемането на кола нормално става по интернет, тук правилото за повреждане на контракта в границите на 14 дни, което важи при онлайн покупката на артикули, не важи “, споделя Арсенов. Често има и

на водача в съответната страна. „ Това може коства спомагателна такса за водачи под 25-годишна възраст “, добавя Арсенов.

Често клиентите на коли чартърен не четат деликатно изискванията на контракта си и остават неприятно сюрпризирани. „ Имайте поради, че договорът, който получавате на място, нормално е на локалния език. Пазете копие от документа “, поучава още шефът на потребителския център.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР