Често чуваме оплакването: Мъжете са ужасни“, казано от жени или

...
Често чуваме оплакването: Мъжете са ужасни“, казано от жени или
Коментари Харесай

Все на мен ли?

Често чуваме недоволството: „ Мъжете са ужасни “, казано от дами или противоположното - „ Жените са ужасни “, произнесено от мъж. Към мъжете по традиция се прибавят упреците, че те са нечувствителни, желаят единствено секс, не оказват помощ в домакинската работа. За дамите се споделя, че са меркантилни, истерични и най-много търсят единствено мъже с пари. Разбира се, всяко резюме е постоянно неправилно – има прелестни мъже и дами, има и такива, които фактически е по-добре да не влизат в живота ти. Но в случай че навръх нас ни се случва да срещаме единствено ужасните им представители, това към този момент е мотив за паника. И е симптоматично за нас самите. Ако имаме задоволително разум в главата, най-правилно е вместо да упрекваме срещуположния пол за неговите действителни и мними дефекти, да променим посоката и отправим взор към себе си.

Защо все на нас? Най-вероятно, тъй като повода сме самите ние. Правилните въпроси са къде и какво търсим; кои са хората, които позволяваме да ни опознаят и самите ние желаеме да опознаем; до каква степен. Всички те подсказват, че или търсим на неверното място, или по неправилния метод.

Къде чакаме да намерим своята половинка? Ако сте мъж и търсите дамата на сърцето си единствено по нощните клубове, не се чудете, че попадате на меркантилни или лекомислени девойки. Има хиляди дами, които не киснат всяка вечер по заведенията, не пушат цигари и не пият повече водки, в сравнение с вие можете да понесете. Ако сте жена и желаете непременно вашият обичан да кара супер кола и да пръска пари с шепи, след това не се тръшкайте, че мъжете търсят единствено секс и се отнасят към вас като с движимост. Вие сама сте се сложили в това състояние.

Друг значим въпрос е какви хора позволяваме до себе си и доколко, с цел да ни опознаят същински. Нормално е при запознанство първоначално човек да е по-резервиран, подсъзнателно да цели приемането на повече информация за другия, а да даде по-малко за себе си. Когато доверието нараства, всеки стартира да се пооткрехва, да повдига все по-нагоре завесата на своята същинска идентичност. Обикновено се получава на правилото доверие за доверие, шерване против шерване. Ала в случай че самите ние сме залостили прекомерно крепко вратата към себе си, няма по какъв начин да чакаме отсрещната страна да отвори необятно портите. Ако сме мнителни и елементарно се сърдим, в случай че подлагаме другия човек на инспекции, с цел да забележим по какъв начин би реагирал в еди каква си обстановка, обезпечено няма да ни се получи доближаването. Ако ние сме повърхностни и лекомислени, да не се чудим, че попадаме на мъже, които търсят секс за една нощ. Ако все хленчим и се оплакваме от живота, да не се питаме за какво жизнерадостните хора ни заобикалят.

Най-лошият вид е, в случай че мъжът или дамата има някакво материално богатство или финансова непоклатимост и считат, че това им дава свръхправа. Те си имат вяра, че това е задоволително съображение всички представители на противоположния пол да им падат в краката. Това е изключително известна позиция при мъжете. Такива екземпляри са способни да устройват същински кастинг в главите си за съвършени кандидат-съпруги. Интересното е, че сами не осъзнават неуместните си, взаимно изключващи се условия – да вземем за пример: да е зряла и рационална жена, само че в това време да не е „ прочувствено похабена от предходни връзки “.

Доколко желаеме и най-много – до каква степен имаме търпения да опознаем другия човек? То е като да дълбаеш в търсене на потребни изкопаеми. А и няма гаранция, че фактически ще напипаш златна жила. Но щом индивидът те е заинтересувал, си коства да опиташ, да му дадеш късмет да се разкрие. Някой е обаятелен по природа и те печели стремително. С течение на времето може да откриеш, че зад това стоят заучени изречения и еднообразни реакции, които майсторски прикриват празнина. Друг може да е по-затворен, да му би трябвало повече време, в течение на което разкриваш у него душевно благосъстояние, дълбочина и стойностни човешки качества.

Преди да обявим всички мъже или дами за олицетворение на злото, дано почтено да си отговорим къде ние бъркаме. Едва ли става дума единствено за неприятен шанс. А може би ни трябват и доза позитивизъм, както и да му махнем с ръка и да оставим всичко просто да се случва - без принуждение и огромни упования. Така стават най-хубавите неща. Единственото ни тактическо въоръжение да е, че положителното притегля положително.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР