Често чувам разговори на неомъжени жени с деца, че е

...
Често чувам разговори на неомъжени жени с деца, че е
Коментари Харесай

Как се е омъжила майка ми на 47-годишна възраст с четири деца!

Често слушам диалози на неомъжени дами с деца, че е мъчно да се оженят, които в този момент се нуждаят от тях. Искам да ви опиша по какъв начин се е омъжила майка ми в 47 с четири деца!

Майка ми мислеше за проблемите на потомството прекомерно късно, когато навърши 34 години – за първи път забременяла със мен.

Тя в никакъв случай не е молила татко за помощ, постоянно го е предпазвала от ежедневни проблеми, от плъзгачи и детски крясъци. След шест, още една бременност. Трима!!!

Лекарите бяха доста разтревожени за майка ми, към този момент беше над 40, а още и със трима – те се опасяваха, че тя не може да понесе това, само че майка ми изненада всички. Скоро се родиха моите трима братя. Вече искаше помощ от татко ми. Той беше доста неудовлетворен.

След като сподели, че е икономисал пари, и е тясно да живеем в двустаен апартамент и по тази причина предлага да го продадем и да се добави, с цел да си купи по-голям. Майка скочи от благополучие, само че щастието не продължи дълго. След като майка ми подписа разрешението за продажба, татко ми продаде жилището и изчезна. Както се оказва по-късно, той е изтощен от толкоз доста деца, жена му е остаряла и има държанка. Те се разведоха. Мама подаде молба за прехрана, само че той не заплати. Не можеше да оспори продажбата на жилището.

Преместихме се в едностаен апартамент, който се остана от баба ми. Беше доста мъчно. Малко място, пари, храна и постоянно плпчещи трима ми братия. Когато те отидоха в детската градина, стана малко по-лесно, най-малко успявах да си свърша домашното. В детската градина, която не знаеше, те мислиха, че майка ми е баба на тризнаци. Тя изглеждаше по-стара, поради безконечната отмалялост.

Баща ми не ни посещаваше, не помагаше и околните му по същия метод. Нас четирима деца той просто изтрил от живота си.

Мама към този момент нямаше желание да се ожени, не вярваше, че е допустимо, само че ориста реши друго. Някак отиде на разходка с братята в парка, аз отидох с нея да оказвам помощ. Тя седеше тъжно на пейката, един мъж минаваше и спиря.

– Защо толкоз красива жена тъжна?
– Човече, какво ти би трябвало?
– Можете ли да се запознаете? Или сте женени?
– Не съм, само че имам четири деца, трима от които в този момент се играят в пясъчника.

Тя стана и отиде към братята.

Следващият път, когато го срещнахме още веднъж, той се опита да приказва с нея, след това още веднъж. Мама най-сетне се отхвърли. Те се сивяха в парка, приказваха. Тогава едина нейна другар предложи да се остане с нас и тя да отиде на среща с този мъж. Четири месеца по-късно той й предложи брак. Подкрепих мама.

Приемен татко човек със междинни приходи, само че той не се опасяваше да вземе жена с деца. Сега са дружно 12 години. Искам да кажа, че той е най-хубавият татко. Той носи майка ми на ръцете си, се отнасяше към нас като към свои деца.

Той ни отгледа всички, през всичките тези години той не гледаше, до момента в който майка ми не излези на работа, само че зарплатата ий беще дребна. Той на всеки, тя купуваше бонбони, на всеки нова раница от началото на образователната година, макар че няма значение дали остарялата към момента може да се носи или не. Всяка вечер той четя приказки, в неделя вставаще и правище палачинки, с цел да поспи мама по-дълго. Е такива има мъже.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР