Честно казано, мисля, че Путин сега сам си копае гроба.

...
Честно казано, мисля, че Путин сега сам си копае гроба.
Коментари Харесай

Надя от „Пуси Райът“: Путин сам си копае гроба 


„ Честно казано, мисля, че Путин в този момент самичък си копае гроба. Броят на околните до него олигарси, които обществено поддържаха Украйна и се оповестиха срещу войната, е забележителен, а това не се е случвало от 20 години ” Това съобщи Надя Толоконникова, „ Пуси Райът “. „ А по отношение на мен “, споделя още тя, „ всичко, което върша, е, да бъда колкото се може по-голям бодил в з..ника на Путин, тъй като това е доста персонално за мен ”.

Руската изпълнителка от „ Пуси Райът “ Надя Толоконникова, която прекара две години в сибирски затвор за това, че изпя „пънк молитва“ против Путин, събра 7 млн. $ за пет дни от поддръжници на битката против него. В такива моменти, споделя тя в изявление за „ Гардиън “, единствено дейната активност ще ви помогне да запазите здравия си разсъдък.

Надя Толоконникова се намира на географски неразкрито място. Нейното феминистко протестно изкуство е смъртоносно съществено още от самото му начало, когато тя основава „ Пуси Райът “ през 2011 година Феновете се забавляваха с игривите ѝ послания и партизанските концерти на неразрешени места, чиято кулминационна точка беше събитието, за което тя беше подведена под отговорност, в московския храм „Христос Спасител“, когато изпя „Пънк молитва: Майко Божия, прогони Путин “.

Но следствията за нея постоянно са били сеизмични и тежки. През 2012 година Толоконникова, дружно с други две участнички в „ Пуси Райът “, бяха наказани на две години затвор за безчинство, бяха разграничени от напълно дребните си деца, оповестиха гладна стачка, изтърпяха невъобразимо тежки условия и бяха оповестени за пандизчии на съвестта от „ Amnesty International “.

Толоконникова е „номад по природа“, споделя самата тя за себе си. „Планетата е моят дом. Винаги съм била анархистка. Не съм последовател на границите и националните страни.“ Но под тези абстракции съществуват съответни рискове. През декември Кремъл я разгласи за „чуждестранен агент“, а с изключение на нея и самостоятелната осведомителна медия, която тя основа след излизането си от пандиза – Mediazone.

„Путин преди малко подписа закон, който гласи, че ще получиш 15 години затвор даже за разискване на войната в Украйна“, споделя тя без терзание. „Дори не можеш да я наречеш война, а би трябвало да я наречеш специфична военна операция“. Опасността да бъдеш прочут съветски отстъпник в този момент е по-голяма, в сравнение с е била от десетилетия насам, и никой не схваща това по-ясно от Толоконникова, която е родена през 1989 година, прекомерно млада, с цел да помни Перестройката.

И въпреки всичко тя не се стреми към самоотбрана. Когато на 24 февруари Путин нахлува в Украйна, тя и разнообразни сътрудници от света на криптовалутите започват украинската DAO (децентрализирана самостоятелна организация). Групата предложения хората да наддават за групова благосъстоятелност върху изображението на украинското знаме, като за пет дни събра 7,1 млн. $.

„Чувствахме, аз и моите крипто-приятели, че би трябвало да реагираме по някакъв метод. Лично аз съм уверена, че в обстановки като тази дейната активност е единственото нещо, което може да резервира здравия ти разсъдък. Да гледаш просто бедствията и нещастията и да не правиш нищо по въпроса е в действителност пагубно за света, само че и постепенно те унищожава и те кара да се чувстваш беззащитен.“ Парите към този момент са изпратени в организацията „Върни се жив“, която от 2014 година активизира поддръжка за украинската войска с медицински грижи, муниции, образование и отбранителни разбори.

Толоконникова е унищожена от нахлуването в Украйна. „ Плача всеки ден. Не считам, че това беше в някакъв смисъл належащо, не считам, че беше в някакъв смисъл разумно. Това не беше нещо, което трябваше да се случи, това е злополука, която ще постави завършек на живота на хиляди хора. Аз съм в смут.“, написа още БГНЕС.

Тя в никакъв случай не се е съмнявала във връзка с това, на което е кадърен Путин. „Световната общественост демонстрираше двуличие, учредено на лакомия. Хората правеха изказвания, че не поддържат политиката на Путин и неговото угнетяване на политическата съпротива, както и войните, които той стартира – това никога не е първата война. Но в това време продължаваха да вършат бизнес с него“, споделя тя. „ Никой не се интересуваше да наблюдава парите; да попита по какъв начин олигарсите, които излизат от Русия, местят се в Европа и Маями, градят голямото си благосъстояние “.

Според нея хората подценяват какъв брой рискови са диктаторите.

„ Не можеш да играеш меко с Путин.“ Тази мъдрост е добита не толкоз от ареста ѝ за засегнатост на тънкообидния водач, а по време на престоя ѝ в пандиза. „Диктаторите се държат доста като надзирателите в пандиза. Те третират любезността като слабост“, споделя вижданията си изпълнителката, цити рана от frognews.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР