Честият стрес и непрекъснатото напрежение разбира се влияят върху целия

...
Честият стрес и непрекъснатото напрежение разбира се влияят върху целия
Коментари Харесай

Лицето ни издава, че сме стресирани, по тези 5 признака

Честият стрес и непрекъснатото напрежение несъмнено въздействат върху целия организъм. Но е типично първите забележими признаци да дадат отражение на това по какъв начин наподобява лицето ни. И всичко единствено стартира с изсъхване, кръгове под очите и дълбоките бръчки. Ако не вземем навременни ограничения под опасност в действителност е методът, по който работи всеки орган в тялото ни. 

Предлагаме ви 5-те най-често срещани признака за кожата под стрес и няколко съвета по какъв начин да се справите с тях:

Стресът не е нито за слаби сърца, нито за тънка кожа

На някакво инстинктивно равнище всеки знае, че стресът поврежда и външния тип. Медицината може да изясни по доста способи по какъв начин хормонът на напрежението (кортизол) безусловно влиза под кожата, като провокира изсушаване и други знаци на стареене (включително дълбоки бръчки). Но тя може и да ни посъветва по какъв начин да преодолеем казуса с неговите разнообразни способи да се прояви.

Сухата кожа

Хроничният стрес покачва равнищата на кортизола, при което се понижава способността на кожата да задържа вода. Резултатът несъмнено е загуба на влажността и намаляване на блясъка. 

За да се оправим: потърсете хипоалергенни артикули (най-добре без ароматизатор). Тяхното по-ниско рН защищава от по-нататъшно инфектиране и изсъхване и последователно ще възвърне предходния тип на кожата (разбира се, в случай че водещите до напрежението фактори също бъдат отстранени). Мийте лицето си с хладка вода - високите температури отмиват мазнината на кожата. Ако намажете щедро лицето си с крем, когато кожата е леко влажна (например след баня), това ще резервира влагата в нея за по-дълго време.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР