Честит празник! България чества 113 години от независимостта си.На 22

...
Честит празник! България чества 113 години от независимостта си.На 22
Коментари Харесай

Във Велико Търново е кулминацията на честванията за 113 години независимост на България

Честит празник! България празнува 113 години от независимостта си.

На 22 септември 1908 година във Велико Търново княз Фердинанд афишира самостоятелност, с което страната ни още веднъж се появява на картата на Европа.

По традиция, честванията започнаха от храма " Свети 40 мъченици " в Старопрестолната столица, а по-късно на историческата цитадела " Царевец " с боен обред беше повдигнат Националният трикольор.

В честванията се включи и президентът Румен Радев. Той взе участие в празничното шествие дружно с жители и поздрави почетния строй от Националния боен университет " Васил Левски ".

На празника участваха още служебният министър на защитата Георги Панайотов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, посланици и други публични лица.

В 12 ч празничното шествие се насочи към паметника " Майка България ", където ще бъдат поднесени венци и цветя на благодарност.

За първи път тази година поради противоепидемичните ограничения няма да има тържествена заря- инспекция, само че за всички поданици посетители на " Царевец " ще се излъчи спектакъла " Звук и светлина ".

Премиерът Стефан Янев ще се включи в заключителната част на честванията.

Вижте повече детайлности в директното включване на Зорница Илиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР