Чесново мляко срещу грип и други полезни рецепти от домашната

...
Чесново мляко срещу грип и други полезни рецепти от домашната
Коментари Харесай

Чесън, лук и хрян срещу грип и вируси

Чесново мляко против грип и други потребни предписания от домашната аптека.

В сезона на вирусите и настинките доста хора се надпреварват да купуват хранителни добавки, витамини и сиропи от аптеката. Представяме ви най-силното трио против заболявания – чесън, лук и хрян.

Чесън – палач на вируси
Използвайте чесъна като профилактика и за лекуване. Чесънът е натурален антибиотик, укрепва имунната система и оказва помощ в битката с вирусите. Една до две скилидки дневно, три до четири по време на грипния интервал – това е целесъобразната доза за възрастен, която не трябва да превишавате. Срещу типичния мирис на чесъна, който може да не е прелестен за всички, оказва помощ в случай че ядете чесъна дружно с олио, мляко и мед или с магданоз, след консумация.

Чесново мляко против грип
Необходими артикули:
500 мл мляко
10 скилидки чесън (почистени и намачкани)
2 или 3 чаени лъжички кафява захар
250 мл вода

Приготвяне:
Сложете водата и млякото в тенджера. Добавете чесъна и варете на слаб огън. Изчакайте, до момента в който сместа стартира да кипи. Не спирайте да бъркате, до момента в който се изпари на половина. Оставете настрани и подсладете със захар. Така приготвената напитка е подготвена за сервиране!

Чеснов балсам за подсилване на имунитета
Необходими съставки:
8 скилидки чесън
4-5 см корен от джинджифил
5 л вода
2 органични лимона

Приготвяне:
Измийте лимоните, обелете джинджифила и чесъна. Нарежете джинджифила и чесъна на ситно, а лимоните нарежете на 4 части с кората. Разбъркайте всички съставки в блендер. Оставете водата да заври в тенджера и по-късно прибавете получената примес в нея. Оставете да се охлади и пресипете в буркан. Този балсам би трябвало да се употребява всеки ден най-малко 2 часа преди закуска.

Лукът отстранява кашлицата
Лукът има сходен резултат на чесъна, само че е неповторим с това, че освобождава слузта и оказва помощ при синузит. При първите признаци на кашлица яжте суровия лук постепенно. Разрежете глави лук и ги поставете във всяка стая. Лукът почиства жилището от бактерии.

Обелете 1 глава лук и я нарежете на кръгчета, изсипете 300 мл вряла вода, покрийте и оставете да престои в продължение на 20 минути. Прецедете. Пийте топъл чай, подсладен с мед, три пъти дневно. Вдишването на изпаренията от пресния лук оказва помощ при ринит и възпалителни болести. Накиснете памучен тампон в сок от лук и го поставете в ноздрите. Сменяйте един път на всеки 2 часа.

Карамелен чай за кашлица
Необходими съставки:
захар
лук
вода
джинджифил

Приготвяне:
Карамелизирайте към 6 с. л. захар. Добавете студена вода до половината на съда. Към сместа прибавете разрязания на половина лук с люспата и варете 15 минути.

Хрянът е най-хубав против настинки
Хрянът може дейно да отстрани инфекциите в организма и е чудесно допълнение към лекуването на всички настинки. При грип той потиска размножаването на бактерии и вируси и загрява тялото. По време на кашлица и ринит оказва помощ за отхрачване на слузта. Ще почувствате този резултат, когато го настържете и стартират да се отделят субстанции с антисептичен резултат.

Необходими съставки:
250 г хрян
200 г първокласен мед
сок от 1 лимон
3 см джинджифил

Вижте още: Лечебни вани с национални средства

Приготвяне:
Обелете бързо хряна и джинджифила и ги настържете на ситно ренде. Залейте с чаша преварена, само че не гореща вода. Разбъркайте всичко деликатно, покрийте и оставете да престои половин час на стайна температура. Прецедете течността и прибавете меда и лимонен сок.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР