Чешкото правителство одобри серия от нови ограничителни мерки, които засягат

...
Чешкото правителство одобри серия от нови ограничителни мерки, които засягат
Коментари Харесай

Чехия затяга мерките за три седмици |

Чешкото държавно управление утвърди серия от нови ограничаващи ограничения, които засягат свободното напредване на хората. Мерките влизат в действие от понеделник и ще важат за период от три седмици. Те включват ограничението на придвижването на жителите на хората единствено в кварталите, в които живеят, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изключения ще се вършат единствено за ходенето на работа, посещаване на доктор или в институция, грижа за близки, изясни вътрешният министър Ян Хамачек. Хората ще би трябвало да попълнят особено заявление, в което ще се показва повода за овакантяване на квартала и да го дават при положение на инспекция.

Детските градини затварят порти, а учениците в първи и втори клас минават на онлайн образование като по-големите деца. Намалява се и броят на магазините, които ще останат отворени, фамилии няма да се позволяват в аптеките или на местата, където се оферират артикули от първа нужда.

Задължително става носенето на маска с оптималната степен на отбрана на публични места.

Парламентът на Словакия утвърди следващото удължение на изключителното състояние в страната поради коронавирусната пандемия. Депутатите одобриха то да продължи до 19 март. От началото на годината в Словакия работи и вечерен час.

По данни на европейската здравна организация за последните 14 дни в страната има 526 нови инфектирани на 100 000 население, повече от четири пъти повече в сравнение с в Германия.

По брой смъртни случаи с Covid-19 на милион поданици за последните две седмици Словакия е преди всичко в Европа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР