Чешкото министерство на здравеопазването издаде заповед днес, забраняваща пътуванията до

...
Чешкото министерство на здравеопазването издаде заповед днес, забраняваща пътуванията до
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Чехия забрани пътуванията до Русия

Чешкото министерство на опазването на здравето издаде заповед през днешния ден, забраняваща пътуванията до страни с извънреден риск от заразяване с, в това число Русия, съобщи БГНЕС.

„ За интервала от 1 до 31 юли Министерството на здравеопазването не разрешава на всички чешки жители и чужденци, непрекъснато пребиваващи в републиката, да посещават страни с рисков риск от заразяване с COVID-19, породено от нови разновидности на SARS-Cov-2. Забраната не се отнася за жители на тези страни, както и за пътувания, които не могат да бъдат отсрочени и би трябвало да бъдат авансово оповестени в чешкото министерство на външните работи ", се споделя в заповедта на министерството на опазването на здравето на Чехия.

Освен Русия към листата на страните, до които краткотрайно е неразрешено пътуването на чешки жители са включени Индия, Бразилия, Непал, Парагвай, Тунис, Перу и редица други.

По отношение на Русия в заповедта се отбелязва, че от 25 юни има видимо нарастване на случаите на ковид - над 20 хиляди нови случая дневно, което е най-високият брой от края на януари тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР