Чешкият център в София ще даде възможност да изживеем историческата

...
Чешкият център в София ще даде възможност да изживеем историческата
Коментари Харесай

"Нежната революция" ще бъде разказана в Чешкия център

Чешкият център в София ще даде опция да изживеем историческата за чехите дата 17 ноември, останала в международната история като " Нежната гражданска война ". Книгата " Този ден - 17 ноември " ще бъде показана персонално от създателите Алжбета Амброжова и Матоуш Хартман през днешния ден в 18:00 часа в залата на Чешкия център.
За да сформират книгата, създателите събират повече от 200 непосредствени свидетелства на водещи уредници, на участващи в събитията служители на реда и пристигнали на място медици, само че и на елементарни хора, които този ден са излезли на проява за пръв път.  Също по този начин получават достъп до огромно количество непубликуван до момента материал като фотоси, писма, мемоари от дневници, публични документи и картини. 

Входът за премиерата на книгата е свободен, а събитието е част от самодейността Velvet November, която през целия ноември запознаваше българската аудитория с лекции и диспути на тематики, свързани със свободата в недемократичния режим, " Нежната гражданска война " и демократичния режим в Чехословакия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР