Чешкият президент Милош Земан назначи Андрей Бабиш за премиер за

...
Чешкият президент Милош Земан назначи Андрей Бабиш за премиер за
Коментари Харесай

Чешкият президент за втори път назначи Бабиш за премиер

Чешкият президент Милош Земан назначи Андрей Бабиш за министър председател за повторно, давайки му нов късмет да образува държавно управление и по този начин да постави завършек на продължаващия няколко месеца политически застой, съобщи " Ройтерс ".

През октомври центристкото придвижване на Бабиш " Действие на недоволните жители 2011 " (АНО) завоюва парламентарните избори, само че през януари неговото държавно управление на малцинството не получи избор на доверие и трябваше да подаде оставка. Бабиш остана да ръководи, само че към този момент като длъжностен министър председател.

Вчера хиляди чехи излязоха на протест в Прага, с цел да стачкуват против Бабиш и против предоставената му опция да опита да сформира държавно управление, макар че е разследван за машинация. Те стачкуваха и против първото присъединяване във властта на Комунистическата партия след рухването на комунизма през 1989 година

Бабиш се готви да сформира държавно управление дружно с Чешката социалдемократическа партия, което ще бъде подкрепяно в Народното събрание и от Комунистическата партия.

Положението на Бабиш се усложнява и от изказванията, че по времето на комунизма е сътрудничил на някогашната загадка полиция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР