Чешкият министър на правосъдието Ян Кнежинек подаде оставка (третата промяна

...
Чешкият министър на правосъдието Ян Кнежинек подаде оставка (третата промяна
Коментари Харесай

Чешкият министър на правосъдието подаде оставка

Чешкият министър на правораздаването Ян Кнежинек подаде оставка (третата смяна в държавното управление за седмица), което провокира обвинявания от страна на опозицията за политически напън върху правосъдната система, до момента в който министър председателят Андрей Бабиш е застрашен от дело за машинация, съобщи Ройтерс.

Кнежинек се отдръпна ден откакто полицията завърши следствие и предложи на основния прокурор Бабиш и други да бъдат изправени на съд за машинация с европейски дотации - обвинявания, по които министър председателят може да получи до 10 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен.

Кнежинек - самостоятелен политик, назначен от партия АНО ( " Действие на недоволните жители " ) на Бабиш - сподели, че ще напусне поста в края на април, без да оповестява детайлности.

Бабиш неведнъж е заявявал, че е почтен и дефинира следствието като скрит план на съперниците му да бъде заставен да излезе от политиката. АНО продължава да е най-популярната политическа партия.

" Опозицията не разполага с нищо друго също така дело, това е неуместна история, това е политическо дело ", съобщи Бабиш нощес в телевизионно изявление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР