Чешките власти започнаха предварително разследване за възможни военни престъпления, извършени

...
Чешките власти започнаха предварително разследване за възможни военни престъпления, извършени
Коментари Харесай

Чешки прокурори разследват военни престъпления в Украйна

Чешките управляващи започнаха авансово следствие за вероятни военни закононарушения, осъществени по време на съветската инвазия в Украйна, оповестява Асошиейтед прес.

От Върховната прокуратура на Чехия, която води следствието, обявиха през днешния ден, че първичната информация от Украйна „ демонстрира признаци за военни закононарушения “ съгласно интернационалното право.

От обвиняването декларират, че задачата на следствието е да се обезпечат доказателства от очевидци и жертви, които са потърсили леговище в Чехия след началото на войната. Властите координират своята активност с Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване (ЕВРОДЖЪСТ).

Разследващите се концентрират върху съмнения за потребление на неразрешени и противозаконни средства и способи за водене на война.

Международният углавен съд (МНС) също проверява осъществяване на възможни военни закононарушения в Украйна. През предходната седмица основният прокурор на МНС Карим Кан посети персонално град Буча, където се счита, че са убити доста цивилни жители от съветската войска.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР