Чесънът се използва като подправка от незапомнени времена. Билката е

...
Чесънът се използва като подправка от незапомнени времена. Билката е
Коментари Харесай

Как да си направим чесън на прах

Чесънът се употребява като фалшификация от незапомнени времена. Билката е откривана в египетските пирамиди и храмовете в Древна Гърция. Чесънът, с изключение на като фалшификация, е употребен като лекарство.

Съвременните проучвания потвърждават разнообразието от лечебни изгоди на чесъна. Най-добър е свеж, защото в него се съдържат съединения, които се разграждат, когато разрежете или дъвчете скилидки чесън.

Ако чесънът в прясно положение не понася на стомаха ви, а не желаете да се лишите от потребните му качества, то най-добре си направете чеснов прахуляк. Той намира приложение във всевъзможни ястия и лечебни предписания от националната медицина.

За да си извършите личен естествен чесън на прахуляк, обелете и нарежете на ивички случайно количество скилидки чесън. Покрийте тавичка с хартия за печене, без да я намаслявате. Поставете чесъна в нея.

Пъхнете тавата във фурната на ниска температура, не повече от 80 градуса, за няколко часа. Готови са, когато филийките чесън станат напълно сухи и чупливи. Оставете ги да изстинат и ги смелете в блендер, кафемелачка или хаванче. Чесновият прахуляк се съхранява в херметически затворени буркани.

 Скилидки чесън

Друг добър метод за изсушаване, е посредством блендер и дехидратор за храна. За процедурата са ви нужни скилидки чесън, нож, блендер, дехидратор за храна или печка, тави и буркани за предпазване.

Ако отглеждате чесън вкъщи, то го оберете и оставете да изсъхне. Ако го купувате, най-добре потърсете авансово обелени скилидки чесън. Разделете главите, обелете скилидките и отрежете сухите краища. Премахнете всичко сухи елементи и недостатъци от скилидките.

Почистените скилидки се пасират в блендер, до приемане на едри частици. Поставете ги в тавата на дехидратора за храна или тава за бисквити. Включете фурната на 90 градуса. Ако употребявате сушилня за храна, използвайте настройката за зеленчуци на 50 градуса.

Оставете чесъна за няколко часа, като проверявате постоянно, с цел да не залепва и с цел да не изгаря. Готов е, когато стане изсъхнал и хрупкав.

Можете да се съхранява раздробен или да се върне назад в блендера или мелачка за кафе, с цел да стане на прахуляк. Съхранява се в херметически затворени буркани.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР