Чесънът присъства в хилядите рецепти на различни лекове от народната

...
Чесънът присъства в хилядите рецепти на различни лекове от народната
Коментари Харесай

Пържен чесън

Чесънът участва в хилядите предписания на разнообразни лекове от националната медицина, тъй че в никакъв случай не е ненужно да си похапваме чесънче понякога

Необходими Продукти

● чесън - 4 глави
● олио

Начин на подготвяне

Взимаме 4 глави чесън, разделяме го на скилидки и ги белим добре от люспата, тъй че да не остава от нея по скилидките, тъй като след изпържването остават твърди и жилави и не са по никакъв начин приятни.

След това взимаме малко тиганче или различен подобаващ незначителен съд за задачата и сипваме в него олио, тъй че всички скилидки да могат свободно да плуват в него.

Слагаме на котлона да се загрее олиото, след което слагаме скилидките да се изпържат до златисто (златисто-кафяво или по ваш вкус).

Изваждат се в паница да се изцеди олиото от тях, като за задачата може да употребява решетъчна лъжица. След като се отцедят от олиото, са подготвени за консумация, като усетът им става великолепен.

Разбира се, дано не забравяме и някои други от качествата на чесъна, освен вкусовите, само че и тези, свързани с човешкото здраве.

Знаем, че чесънът участва в хилядите предписания на разнообразни лекове от националната медицина, тъй че в никакъв случай не е ненужно да си похапваме чесънче понякога.

А по този начин подготвен пърженият чесън, усетът му става хем задоволително мек, хем задоволително кондензиран, което, от своя страна, като се изключи че го прави доста подобаващ за добавка към други ястия, го прави и съвършен за директна консумация.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР