Чесънът е съставка, без която не може да мине почти

...
Чесънът е съставка, без която не може да мине почти
Коментари Харесай

Не изхвърляйте люспите от чесъна! Те са полезни в кухнята и в градината

Чесънът е съставна част, без която не може да мине съвсем нито едно ядене. Но люспите от чесъна изхвърляме в кошчето без страдание. Първо прочетете нашата публикация! Ще разберете за невероятните изгоди от чесновите люспи.

Идеални са за прибавяне към бульон или чорба. Люспите ще придадат усет, след което можете да ги извадите с цедилка.

Можете да си извършите цяла ароматна торбичка. Сложете люспите в марля, дафинов лист и други сушени подправки на усет. Такава торбичка може да бъде добавена във всяко ядене и след готвене просто да я извадите. Ароматът е необикновен, само че в ястието няма непотребни листа.

Люспите се изсушават във фурната, стриват се в хаванче на прахуляк и по-късно се прибавят към тестото. Тази фалшификация ще придаде на хляба необикновен усет.

Наскоро стана известна рецептата за чипс от люспите на чесън. Просто би трябвало да залеете люспите със зехтин, да добавите сол и черен пипер и по-късно да ги изпечете във фурната, авансово загрята на 200 градуса. След 10 минути ще имате хрупкав чипс, който можете да добавите към салати или съществени ястия.

Ползи от чесновите люспи за растенията

Всеки знае, че чесънът има антибактериални свойства. Следователно е потребно освен да се яде, само че и да се употребява като отбрана за растенията. Например, можете да приготвите инфузия от люспите. Накиснете ги за 5 дни в топла вода. След това прецедете и напръскайте стайните растения. Тази запарка ще помогне за отбрана на растенията от листни въшки и паякообразни акари.

Подобна инфузия може да се употребява като средство против колорадски бръмбар. Можете да накиснете люспите във вода за една нощ, а на сутринта да напръскате надземната част на картофите. Колорадският бръмбар ще стои надалеч от вашата годишна продукция.

Ако държите моркови или други зеленчуци в къщата, можете да употребявате люспите, с цел да ги предпазите. Просто поръсете зеленчуците със сухи люспи. Това ще ги защищити от изгниване и ще удължи периода им на валидност.

Вече се убедихте, че не би трябвало да изхвърляте люспите от чесъна. В последна сметка са потребни освен в кухнята, само че и в градината.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР