Червеното езеро, по-известно като Кървавото езеро, набира все по-голяма популярност

...
Червеното езеро, по-известно като Кървавото езеро, набира все по-голяма популярност
Коментари Харесай

„Кървавото езеро” край с. Елшица: опасна атракция

„ Червеното езеро ”, по-известно като „ Кървавото езеро ”, набира все по-голяма известност в обществените мрежи. Красиви и в същото време злокобни фрагменти удивяват все повече туристи край пазарджишкото село Елшица, където се намира. Но, колкото и да е красива атракцията, тя в действителност се оказа извънредно рискова, написа " Нова телевизия ".

„ Откакто езерото стана атракция, има непрестанно хора, които желаят да го видят. Тъй като парцелът, в който се намира то, не е общинска благосъстоятелност, сме пробвали да ограничим достъпа с табели, които предизвестяват, че мястото не е по никакъв начин безвредно ”, акцентира кметът на Елшица Митко Кочев. Той апелира хората да не посещават езерото, което не е феномен.

„ Червеното езеро ” е рисков замърсител. „ Тази вода съдържа тежки метали, главно - желязо, манган, никел и мед. Цветът се получава от стоманените и мангановите йони. При директно прикосновение с водната повърхнина, тя може да аргументи изгаряния по тялото. Рискът за здравето е висок ”, предизвести гл. контрольор в РИОСВ-Пазарджик инж. Трендафил Велов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР