Червени скандали белязаха регистрацията на БСП в родопската община Чепеларе

...
Червени скандали белязаха регистрацията на БСП в родопската община Чепеларе
Коментари Харесай

Скандал в Чепеларе – социалистите дружно бойкотират спуснатия от Нинова кандидат за кмет, минават към „Левицата“

Червени кавги белязаха регистрацията на Българска социалистическа партия в родопската община Чепеларе за идните избори за кметове и общински съветници. Корнелия Нинова получи червен картон от локалните социалисти. Нито един представител на локалната чепеларска конструкция на Българска социалистическа партия, в това число и определените сполучливи общински съветници от мандат 2019 -2023, не е в кандидатските листи на тази партия, научи Faktor.bg от свои източници. Проблемът е, че те не припознават като собствен претендент спуснатия им от София Валентин Черпоков, който е от село Забърдо. Всички заедно взели решение и отказали да се явяват на избори от своята партия Българска социалистическа партия, откакто разбрали, че тяхното предложение за претендент за кмет не е зачетено, а Корнелия Нинова еднолично им назначава длъжностен претендент, нямащ нищо общо с локалната организация, не познаващ проблемите й. Социалистите решили да се явяват на кметските избори от друга лява групировка – „ Левицата “. Това към този момент е реалност, откакто станаха ясни последните регистрации, направени в Общинската изборна комисия на 26 септември.

Досегашните общински съветници на Българска социалистическа партия, които са минали в „ Левицата “, не желали забърдовец, който няма нищо общо с партията им и се слави с опровержителен престиж, да ги командва. Черпоков към този момент се бил опитал да стори това на една от последните общински сесии, на които се приемал бюджетът на общината, само че блъснал на камък. Опитал да ги накара да не гласоподават бюджета на общината. „ Досега цялостен мандат никой не ми се е обаждал да ми споделя по какъв начин да гласоподавам, ти ли в този момент ще ми кажеш? “ – му дал отговор изтъкнат консултант социалист, описват за интригата чепеларци.

Избраникът на Корнелия Черпоков се слави, че през последните години е изръшкал седем партии, а в този момент се показва като любим на „ Позитано “ и новото лице на столетницата. Сред чепеларция той се слави като динозавър в политиката, с 16-годишно престояване в локалната власт. „ Новото “ лице на Българска социалистическа партия от Забърдо в отворено писмо до председателката, във връзка броженията в Чепеларе против дейностите й, я поздравил, че с неговото инсталиране прочиства партията от „ брокерите “, обиждайки локалните социалисти. В същото време „ антиброкерът “ и „ антиинтересчията “ е подредил листата за съветници, като се е писал преди всичко, а в екипа е поставил и дребната си щерка Здравка, която е и претендент за кметица на Забърдо. Предишния мандат огромната щерка на Черпоков Росица се провали като кандидат-кмет на общината, а татко й се е пробвал за първи път за кмет на Чепеларе през 2011 година, само че също несполучливо. След вкарването на дребната щерка в политиката, от фамилията на новия социалист единствено жена му е без поръчка за власт, разясняват с подигравка чепеларци.

Родопчани напомнят, че по време на митарствата си в седем разнообразни партии новоизлюпеният бесепар е бил и част от управлението на партията-еднодневка на Бареков, като го бе сравнявал с Васил Левски и ласкаел, че ще кръщава улица на негово име в Забърдо, заради огромните заслуги на Бареков към България. Нищо чудно в този момент Черпоков да обещае да кръсти улица в курортния град на името на Корнелия Нинова.

Любопитно е, че „ новият “ кандидат си е подредил листа за съветници, като с изключение на родственик, е кандидатирал и двама членове на ГЕРБ. Пред Корнелия топи локалните социалисти, че слушали ГЕРБ и по тази причина трябвало да бъдат заслужено осъдени, а той самият е предложил за кандидат-кмет на Павелско и в листата за съветници дама, която е член на ГЕРБ. Вторият кандидат-претендент в семейно-приятелското Българска социалистическа партия на Черпоков също член на ГЕРБ и е от Хвойна.

Каква поддръжка ще пожъне Черпоков на 29 октомври - занапред ще научим. Но към този момент е реалност, че Нинова със самодейните си осъществявания срути тотално престижа на столетницата в Чепеларе.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР