Червен код за опасно време е обявен за 7 области

...
Червен код за опасно време е обявен за 7 области
Коментари Харесай

43 градуса! Червен код за 7 области утре КАРТА

Червен код за рисково време е разгласен за 7 области на страната за на следващия ден. Предупреждението на Национален институт по метеорология и хидрология е за високи температури и важи за областите Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол и Хасково и Русе.



В 15 области е разгласен оранжев код, в 6 - жълт код за рискови феномени.

Очаква се термометрите в оповестените с червен код области да доближат до 43 градуса.

През деня ще е най-вече слънчево. След обяд и през нощта против четвъртък, с прекосяване на добре изразен леден атмосферен фронт, температурите бързо ще се намалят. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, в обособени региони ще са интензивни и обилни по количество, ще има и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен. В Северозападна България дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 33° и 38°, а в източната част от страната ще са към момента доста високи - до 42°-43°.

За през днешния ден най-високият червен код за рисково горещо време е разгласен за 3 области в Северна България - Великотърновска, Русенка и Плевенска.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР