Червен бряг е това, което се случва в цялата страна

...
Червен бряг е това, което се случва в цялата страна
Коментари Харесай

Ревизоро: Не може разни бизнесмени да си заравят боклуците, а ние да чистим

Червен бряг е това, което се случва в цялата страна от години. Има компании, предприемачи, които внасят боклуци и след това не ги преработват. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

" Аз няма да споделям имена, проверяващите органи ще кажат. Затворили сме към този момент една площадка, подготвили сме още две да им се лишават разрешителните. Ние вършим национално турне на отпадъците в страната. Държавата би трябвало да даде големи средства, с цел да оправя боклуците на всякакви предприемачи ", съобщи министърът на околната среда и водите.

" Държавата даде доста пари да закрие локалните сметища, които бяха рекултивирани и направени на районни депа, които трябваше да изкарат 10-15 години. Кметовете обаче, с цел да им излезе по-евтино, си направиха локални депа, секрети, нови, с цел да не заплащат те за почистването. Боклукът в Червен бряг е заровен преди 4-5 години. Върху него има многогодишни култури, с което е прикривано това нещо. Сега страната би трябвало да почисти. И тук основният прокурор е прав - не може всякакви предприемачи да си заравят боклуците и след това страната да ги чисти ", изясни Ревизоро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР