Чертежи, модели и рендери – те сичките са полезни начини

...
Чертежи, модели и рендери – те сичките са полезни начини
Коментари Харесай

Как норвежците правят чертежи в реални размери

Чертежи, модели и рендери – те сичките са потребни способи архитектите да илюстрират проектите си, само че несъмнено, нищо не може да замести действителното преживяване. Можем обаче да се доближим оптимално до него.

На мърдащата картинка тук виждаме по какъв начин екип от Вардехауген, благодарение на бяла лепенка, обрисуват проекти на цялостен етаж в действителен мащаб на сивия декор на паркинга си. Те постоянно значат освен стените и порти, и прозорците, само че и мебели, и обзавеждане като се прибавят също по този начин знаци за поясняване по какъв начин се употребяват елементи от празното пространство. Всичко това разрешават на други интериорни дизайнери, архитекти и клиенти да придобият по-истинско чувство за мащабите и пропорцията на постройката им, тъй като могат се движат по целия размер на макета.

„ Способността за визуализиране на един към момента несбъднат план е значима част от архитектурната специалност “, споделят хората от Вардехауген, „ с цел да може да се оценят и споделят разнообразни проблеми, решения и отзиви. Реалния допир с мащаба и чувството какво е да се разходиш из въпреки и единствено двуизмерно поставените граници на една стая, не може да бъде изпитано посредством общоприетите 3D макети на компютър или модели от хартия. “

Аасарод е правил по този способ всевъзможни типове пространства, в това число елементи от къщи, бунгала, офиси и павилиони. Неговата компания постоянно споделя резултатите и в Instagram.

Първо главните ъгли и точки на чертежа се означават с тебешир. След това всички детайли и елементи се попълнят с бяла лента. И готово. Доста истинска концепция.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР