Чернокожите актьори Самюъл Л. Джаксън и Дани Глоувър са сред

...
Чернокожите актьори Самюъл Л. Джаксън и Дани Глоувър са сред
Коментари Харесай

Дани Глоувър и Самюъл Л. Джаксън ще получат почетни награди Оскар - slava.bg

Чернокожите артисти Самюъл Л. Джаксън и Дани Глоувър са измежду четиримата определени, които ще получат почетни награди "Оскар " за приноса си към киното и обществото, оповестяват международните организации, базирайки се на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета.

Киноакадемията ще уважи също сценаристката и режисьорка Илейн Мей и норвежката актриса Лив Улман.

Носителите ще получат почетните призове на Управителния съвет на киноакадемията на обособена гала на 15 януари 2022 година в Лос Анджелис, която няма да бъде излъчена по малкия екран. Отличията преди бяха част от същинската гала за "Оскар "-ите, която събира милиони фенове пред дребния екран.

"Избраните да получат почетни оценки са оказали мощно влияние както върху киното, по този начин и върху обществото ", се показва в изказването, направено от президента на Академията за кинематографично изкуство и просвета Дейвид Рубин.

Четиримата избраници до момента не са получавали "Оскар ".

72-годишният Самюъл Л. Джаксън, който се превъплъщава в облика на Ник Фюри в супергеройската поредност "Отмъстителите " и други филми на "Марвел ", се е снимал в над 100 кино лентата. Джаксън има номинация за "Оскар " за осъществяването си в хитовата драма "Криминале " (1994) на режисьора Куентин Тарантино.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР