Черногорският президент Мило Джуканович заяви, че изблици на нетърпимост, агресия

...
Черногорският президент Мило Джуканович заяви, че изблици на нетърпимост, агресия
Коментари Харесай

Мило Джуканович обърна плочата отново към евроатлантизъм

Черногорският президент Мило Джуканович съобщи, че прояви на непоносимост, експанзия и примитивизъм са следени по улиците на черногорските градове нощес, заяви МИА.
Инцидентите не изненадаха никого, честването още по-малко. Винаги има аргументи да спечелилия да чества, само че това празнуване допуска цивилизовано отношение към другите жители и опазване на стабилността на Черна гора. Снощи видяхме изблик на непоносимост, експанзия и примитивизъм. " Опитваме се да се оправим с хора, които мислят по друг метод ", сподели Джуканович в изявление за " Нюзмакс Адрия ", съобщи БГНЕС.
 В Черна гора честват рухването от власт на Мило Джуканович В Черна гора честват рухването от власт на Мило Джуканович
Бой сред последователи на опозицията и ръководещата Демократическа партия на социалистите (ДПС) беляза митингите в столицата Подгориц...
В изявлението той разясни, че освен в Черна гора, само че и в района има две противоположни гледни точки за бъдещето. Едната е тази, която въплъщава сегашния състав на държавното управление в Черна гора, който вижда нашите страни в Европейския съюз и в европейската и евроатлантическата ценностна система. От друга страна, имаме доста многолюден шовинизъм от 90-те години на предишния век, който се разсъни при нови условия, с някои нови тласъци и който чака да върти колелото на историята обратно, само че мисля, че няма да може, сподели Джуканович.
По отношение на възможностите за образуване на ново държавно управление, Джуканович има вяра, че резултатът ще се види доста скоро.
Искаме да получим предложение за сформиране на държавно управление от тези, които ще имат 41 места в Народното събрание. Не желая да злоупотребявам в този момент, сподели той.
Запитан дали партиите, които ще имат 41 места в Народното събрание, са трите опозиционни партии, той посочи: Ще забележим. Засега имаме такова известие. Техните стратегии са доста далечни.
 Черна гора след вота: Европейски Съюз чака доста работа, а Русия планува битка за оцеляване на Джуканович Черна гора след вота: Европейски Съюз чака доста работа, а Русия планува битка за оцеляване на Джуканович
" Резултатите от изборите демонстрират, че печелим 40 места в Народното събрание. Оставаме най-силната партия в страната. Рано е да се приказва за кра...
Запитан дали ще се опита да повлияе, Джуканович отговори негативно. " Не. Защо аз? Ако има нещо, което ги сплотява, това е желанието да се промени Движение за права и свободи. Където ще бъда, аз съм там, където съм, доста твърдо уверен в правилността на политическите си възгледи ", сподели черногорският президент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР