Черногорският президент Мило Джуканович подписа указ за обнародване на Закона

...
Черногорският президент Мило Джуканович подписа указ за обнародване на Закона
Коментари Харесай

Черногорският президент подписа спорния Закон за вероизповеданията

Черногорският президент Мило Джуканович подписа декрет за обявяване на Закона за вероизповеданията, който депутатите одобриха преди два дни с 45 гласа " за ".

 © БГНЕС
Демократичният фронт по-рано през днешния ден прикани Джуканович да не подписва закона, а да го върне в Народното събрание за доразглеждане. Депутатите от Фронта също предложиха референдум по въпроса.

По време на дебатите за закона народните представители от Демократичният фронт бяха отстранени от пленарната зала, а някои от тях задържани. Законът беше признат, откакто ръководещото болшинство отхвърли всички близо 100 оферти за ремонти, които внесе опозицията.

Текстовете плануват всеки собственик на църковен парцел, който го е добил преди 1918 година да потвърди правото си на благосъстоятелност. Сръбската православна черква подозира, че новият закон ще докара до лишаване на нейните парцели.

Противници на закона стачкуваха в няколко града в Черна гора и пробваха да преградят главен път. Около 20 души бяха арестувани.
 Бой и арести в Народното събрание на Черна гора поради противоречив закон за вероизповеданията Бой и арести в Народното събрание на Черна гора поради противоречив закон за вероизповеданията
Сълзотворен газ, пердах и арести на депутати в Народното събрание на Черна гора. Страстите в Подгорица се разгоряха поради противоречив закон за свободата на вероизпов...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР