Черно море Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания във

...
Черно море
Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания във
Коментари Харесай

Тубдиспансерът във Варна отново пред фалит

Черно море Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмофтизиатрични болести във Варна още веднъж е пред банкрут. Това стана ясно на съвещанието на комисията по опазване на здравето към Общинския съвет, оповестява Черно море.

Шефът на общинската дирекция "Здравеопазване " Анастасия Георгиева огласи искане от шефа доцент доктор Христо Ганчев, че на лечебното заведение са нужни незабавно 159 160 лева, с цел да продължи да действа. От тях над 97 000 лева са отговорности към Национална агенция за приходите за налози и осигуровки, 28 000 лева за отопление, 24 000 лева за храна на болните, 3 400 лева за сметки към "В и К " и 6 000 лева за ремонт на помпа. Съобщено бе също, че поради забавените осигуровки личният състав е получил единствено възнагражденията си за октомври.

Съветниците от комисията желаеха детайлизирана информация за отговорностите на Тубдиспансера, с цел да вземат решение по казуса.

Както е известно, лечебното заведение е в тежко състояние от години и се крепи единствено на отпусканите средства от общината. Причината е, че държавното финансиране на лекуването на туберкулозата е извънредно незадоволително.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР